En hjælpende hånd af Gillian Flynn

Hun bragede igennem med thrilleren “Kvinden der forsvandt” og gjorde Domestic Noir-genren populær som aldrig før. Nu har Gillian Flynn skrevet en uhyggelig god thriller-novelle.

Handling: Fortælleren er en ung, kvindelig fupmager, der tjener sine penge ved dels at give (mest gifte) mænd håndjobs og dels give (mest ulykkelige) kvinder håb med sine falske clairvoyante visioner. En dag fortæller en ny og velhavende kunde, Susan, at der er noget helt galt i hendes hus. Hun er bange for at huset er hjemsøgt, og at dets ondsindede kræfter trænger ind i hendes teenager-stedsøn Miles, der opfører sig foruroligende. Skeptisk, men med udsigt til at tjene en pæn sum penge på en aura-renselse af huset, indvilliger vores fortæller i at besøger det urovækkende hjem, og bliver forfærdet over at føle en ubehagelig tilstedeværelse, så snart hun træder ind i hjemmet.

Trods sit korte format, efterlades man med et uhyggelig ubehag i kroppen, tiggende efter mere. Gillian Flynn er en mester i at bruge upålidelige fortællere i sine bøger, hvilket giver historien et spændende twist og holder godt fast i læseren. Og så er hun ikke bange for at lade kvinder være langt grovere og mere hævngerrige end mænd – især ikke når det er drevet af ætsende seksuel jalousi.

fire krimihjerter

/Mette Camilla Melgaard, KulturXpressen.dk

Har du læst den? Hvad synes du?