En mørkere Himmel af Mari Jungstedt og Ruben Eliassen

Forlaget skriver:

Ved daggry en stille morgen lægger en lille fiskerbåd til ved fiskerlejet i Arguineguin på det sydlige Gran Canaria. En af fiskerne får øje på en død kvinde ved Den norske sømandskirke. Kvinden er skandinavisk og lyshåret, og måden, hun ligger på, får næsten hendes død til at ligne et kunstværk.

 

Vi kender alle Mari Jungstedt fra hendes serie af Gotland krimier, som er solgt i over 3mio. Eksemplarer.

Sammen med Ruben Eliassen har Mari Jungstedt skabt En mørkere himmel, som er første bind i Gran Canaria serien om den svenske journalist Sara.
Journalisten Sara Moberg arbejder på en skandinavisk avis på Gran Canaria, hvor hun har boet i ca. 20år med sin svenske mand Lasse som driver et hotel. Ø-idyllen forstyrres af et bestialsk kvindemord, der er iscenesat således at findestedet næsten ligner et kunstværk. Mordet er desværre kun det første i rækken og Sara vikles ind i opklaringen sammen med norske Kristian Wede – ex-betjent der nu er ansat ved det svensk/norske konsulat i Las Palmas.
Jeg er fuldstændig vild med plottet og har været helt og aldeles opslugt af bogen, som jeg har læst på et par dage. Der er spænding og fart over feltet fra start til slut.
Jeg skal ærligt indrømme at jeg nok ikke er helt subjektiv, da jeg nærmest er opvokset på de Canariske Øer og også har boet på Gran Canaria. Der er slet ingen tvivl om at det nok gør begejstringen over bogen endnu større fordi jeg genkender stederne og den fantastiske kanariske kultur – som jo for mit vedkommende ligger i blodet.

Når det så er sagt skal den have mine varmeste anbefalinger, for det er en velskrevet krimi med en gennemtænkt plot.
JEG er i hvert fald helt oppe at køre over denne fantastiske krimi.
Ingen tvivl om at jeg kommer til at vente med længsel på næste bog i rækken.

Fem krimihjerter

Har du læst den? Hvad synes du?