Denne bog er indtil videre anmeldt af både Anna-Luisa Tanggaard Alonso, Per Drustrup og Jan Findal. Se anmeldelserne herunder:

En ung kvinde findes død i en plantage nord for Kalundborg. Hun er blevet skudt i ryggen, hendes tøj er gennemvædet af saltvand, og retsmedicinerne finder sand i hendes sko. Med sine sidste kræfter har hun skåret bogstaver og tal ind i sit maveskind, og det viser sig, at hun har født to-tre måneder tidligere. Men hvem er hun?

Politiinspektør Lene Jensen påtager sig modstræbende drabssagen, selvom hun er midt i en skilsmisse fra Michael Sander, privatdetektiv med speciale i vanskelige sager. Han er netop nu igang med at finde en verdensberømt violinist, som har været forsvundet i halvandet år. Alverdens politienheder har erklæret sagen for uløselig, men violinistens kæreste vil ikke give op.

Ad forskellige veje føres parret i samme retning, og langsomt afdækkes en vidt forgrenet og skruppelløs sag om en forskruet mangemilliardær, drømmen om det perfekte barn, eksklusive privatklinikker og stjålne gener.

 

Et helt igennem veldrejet plot med en handling der foregår i et tempo der efterlader dig med sitrende hjerte og nedbidte negle.

Steffen Jacobsen gør det igen og leverer simpelthen en krimi af bedste kvalitet, hvor intet er overladt til tilfældighederne.

Handlingen starter i Indien, hvor Michael får afsluttet en fire måneder lang opgave. Han skulle finde milliardæren Bertram Monells forsvundne søn, som desværre er misbruger og har levet et hårdt liv trods sin fars succes.

Michael løser opgaven til sin kundes fulde tilfredshed, og får endnu en opgave i Paris på sin vej hjem til Danmark. Michaels fokus fjernes dog midlertidigt grundet en ung skønheds interesse i ham i hotelbaren. Denne flirt fører til en hed nat på hotelværelset, hvilket Lene dog desværre finder ud af, og parret ligger nu i skilsmisseforhandlinger.

Michael flytter derfor igen hjem til sin søster, Ida, som er kommet sig over tidligere sygdomsperioder og glæder sig til at “passe” Michael. Michael er dog ikke en af den type man passer og finder hurtigt en sag han kan kaste sig over for at fokusere på noget andet end skilsmissen fra Lene, grundet et sidespring han inderligt fortryder.

Michael kaster sig ud i opklaringen af netop den sag som alle verdens politienheder har givet op overfor – han vil finde ud af hvad der skete med den berømte og verdenskendte violinvirtuos Bettina.

Ingen kunne have forudset hvilke opdagelser Michael gør sig eller hvordan han knækker koden til mysteriet, men en ting er helt sikkert; der er fuld skrald på spændingen fra start til slut.

Wauw!

Fem krimihjerter


Fra Drustrups Bogblog – http://blog.drustrup.dk

steffen-jakobsen-enhjoerningen

 

Serien med privatdetektiven Michael Sander og politiinspektør Lene Jensen i hovedrollerne lagde i 2013 flot ud med “Trofæ”, og siden er serien blevet tilføjet et bind hvert år: “Gengældelse” i 2014 og “Bjerg af løgne” i 2015.

Med udgivelsen af årets bind fortsætter både kadencen og seriens høje spændingskurve, så den tradition er der bestemt ikke nogen grund til at lave om på.

Helt fra begyndelsen (også fordi det står på bagsiden) står det klart, at Sanders og Jensens to forskelligartede sager er tæt forbundne, men hvordan afsløres først i løbet af bogen frem mod den dramatiske afslutning.

Bogens rigtigt spændende historie fortælles i filmisk stil med voldsom action, et internationalt og aktuelt snit på plottet samt med passende og små doser humor.

Sander har lige løst en sag om en milliardærs forsvundne søn, da han hyres til at finde en stjerneviolinist, som forsvandt 1 1/2 år tidligere. Jensen kobles på en sag, hvor en ung kvinde, som næsten lige har født, findes død.

Det er svært at skrive ret meget om handlingen, uden at ødelægge læsningen for andre, for bogen er skruet så dygtigt sammen, at tingenes rette sammenhæng først afsløres undervejs, og det vil være synd at ødelægge den oplevelse.

Jeg vil kun fortælle, at titlens enhjørning er betegnelsen på en genetisk perfekt person med bl.a. optimale evner og ingen arveanlæg for sygdomme.

Det er en spændingsbog på internationalt niveau, men blandt nationale forfattere, som jeg vil placere bogen og forfatteren på niveau med, er: Jens Henrik Jensen, Michael Katz Krefeld og Jussi Adler Olsen – og det er slet ikke noget dårligt selskab.

Sander og Jensen er midt i et opbrud pga. utroskab, og det påvirker deres samarbejde, men selvfølgelig er der tegn på, at deres fælles historie fortsætter, og uden at afsløre noget, så dukker der en ny spændende hovedperson op også. Den historie vil jeg se frem til at følge!

fire krimihjerter

Steffen Jacobsen
Enhjørningen
People’s Press, 2016
(333 sider)

ANMELDELSE AF JAN FINDAL

People’s Press 2016 – 334 sider

Hvis man er til en roman fyldt med spænding, dramatik, vold, action, hed sex og urealistiske hændelser tilsat en god portion realistiske ingredienser bl.a. drømmen om det perfekte barn og genforskning, så er ”Enhjørningen” lige sagen.

Hvorfor forsvinder en verdensberømt kvindelig dansk violinist? Hvorfor ligger en ung kvinde skudt i en plantage nord for Kalundborg? Hvorfor har en dansk multimilliardær omskabt en lille del af en lille dansk ø til en lille bid Japan, hvor også hemmelighedsfulde bygninger er placeret?

Det er bare nogen af de sager Michael Sander, den private efterforsker blandes ind i sammen med Lene Jensen, politiinspektøren han er blevet gift med og efter kort tids ægteskab nu allerede er i skilsmisseforhandling med.

Bogens titel ”Enhjørningen” hentyder til de mennesker, man kalder enhjørninger. Det er mennesker med helt perfekte gener. For skruppelløse mennesker kan sådanne gener være meget interessante at komme i besiddelse af fx med henblik på salg af befrugtede ”enhjørningæg”.

Miljøerne i bogen er meget forskelligartede lige fra det fattige Kashmir i Indien til mondæne hoteller i Paris og velhaversteder i Danmark.

Hovedpersonerne i bogen er godt skildret kærlighedsforholdet, der tidligere var mellem Lene og Michael, har nu udviklet sig nærmest til had, men det til trods forstår de to stadig at samarbejde om at opklare forbrydelser. Michael Sander skal finde den forsvundne violinist, og Lene Jensen skal opklare drabet på den unge pige ved Kalundborg. Det viser sig – ikke overraskende – at de to efterforskninger krydser hinanden, efterhånden som handlingen skrider frem.

En af bogens andre vigtige personer, rigmanden Bertram Monell skildres som prototypen på en excentrisk rigmand, men skildringen er fin.

De, ”muskelmænd” der er med, må nok betegnes som stereotyper og unuancerede.

Efter min mening er den efterforskning, som Lene Jensen har gang i urealistisk i og med, at man hører om, at kun Lene og hendes assistent Bjarne indgår i efterforskningen. Lene er ”i marken” og Bjarne sidder på kontoret. Tilmed er Lene politiinspektør. En sådan vil i virkelighedens verden ikke indgå så direkte i efterforskningen. Lene er i en afdeling, der hedder ”Rigspolitiets afdeling for personfarlig kriminalitet”. En sådan findes ikke direkte under Rigspolitiet, men derimod ude i de forskellige politikredse.

Måske forfatteren kunne have ”opfundet” en sådan afdeling, som opererer i alle politikredse og forklaret baggrunden. Det er digterisk frihed, men forklaring skal der til. Det er det, Jussi Adler-Olsen gør, når han ”opfinder” en ny politiafdeling som Afdeling Q.

Men uanset hvad. Så var jeg utrolig godt underholdt af denne meget spændende og velskrevne spændingsroman.

Fem krimihjerter

 

www.findalskrimiside.dk


Anmeldelse af Tine Færch: 

Jeg synes, at Enhjørningen er svær at anmelde uden at afsløre for meget af noget der ikke skal afsløres, før man selv læser bogen. Det er ikke en af den slags krimier, hvor man som læser kan gætte med på hvem der har ”gjort det”. I stedet er det højt tempo og spænding på topniveau fra start til slut. Plottet afsløres drypvis jeg havde virkelig svært ved at stoppe. Jeg skulle hele tiden lige have et kapitel mere med. Jeg overvejede endda, at tage en fridag fra arbejde, for at få lov at læse færdig 🙂 🙂

Men hvis jeg alligevel skal forsøge mig med lidt af handlingen uden at ødelægge noget for andre, så har vi kort fortalt Michael Sander og Lene Jensen, som ligger i skilsmisse efter Michael har været sammen med en anden kvinde. Michael og Lene arbejder på hver sin sag, men det står dog hurtigt klart at de er tæt forbundne. Trods ægteskabelige stridigheder, kan de to heldigvis sætte sig selv til side og arbejde – nogenlunde fornuftigt – sammen.

Lenes sag handler om en ung kvinde, som findes skuddræbt i en skov. Lene har en teori om, at kvinden er stukket af fra en nærliggende ø, som ejes af rigmanden Bertram Monell. Samme rigmand, har Michael arbejdet for ad flere omgange. Nyligt har han hjulpet ham med, at lokalisere Monells døde søn.

Bogens titel Enhjørningen, henviser til en person som er genetisk perfekt, forstået sådan, at de har optimale evner og ingen arveanlæg for sygdomme. Altså ekstremt sjældne, som navnet antyder. Hvad ville der kunne ske, hvis en sådan persons arvemasse, faldt i de forkerte menneskers hænder. Og så er min mund ellers lukket.

Virkelig god bog. Ekstremt spændende og efter min mening placerer den sig lige i måsen på første del i serien, Trofæ, stadig er min favorit.

5 krimihjerter fra Tine – Team Krimifan og Frk. Tines krimitanker

Fem krimihjerter

Har du læst den? Hvad synes du?