ENSOMmerfugl af Gabriella Ullberg Westin

Det er juleaften og et voldsomt snevejr lægger gaderne i Hudiksvall øde. Ud på eftermiddagen får politiet et opkald. Henna Pedersen, gift med Sveriges bedste fodboldspiller, er fundet skudt i sit hjem, med parrets to små børn som eneste vidner.

Den netop hjemvendte politimand Johan Rokka bliver sat på sagen. Da der sker endnu et koldblodigt mord, begynder han at indse, at hans job og fortid er flettet ubønhørligt sammen. Som opklaringen skrider frembliver han mere og mere sikker på, at fodboldspilleren skjuler noget af afgørende betydning, og at han i virkeligheden ikke rigtigt kendte sin kone.

Jeg læser mange krimier. Som i RIGTIGT mange krimier, og sjældent har jeg armene så langt over hovedet som da jeg læste ENSOMmerfugl.

Bogen har så meget mere end bare krimiplottet, og man kan ikke lægge den fra sig. Flere vigtige emner popper op undervejs, misbrug af børn, mobning, ensomhed, og hvordan børn der udsættes for noget af de nævnte påvirkes og på en eller anden måde går i stykker indeni.

Jeg er vild med Johan Rokka. Rokka rocks! En stor rå mand, et godt intellekt og et mere følsomt indre end man skulle tro.

ENSOMmerfugl skal have mine varmeste anbefalinger!

Se også min anmeldelse af den fremragende efterfølger i serien om Mordene i Hudiksvall Håndlangeren. Du har virkeligt noget til gode hvis ikke du har læst dem endnu.

Fem krimihjerter

 

Har du læst den? Hvad synes du?