Gran Canaria. Bengt Andersso  står ud af sengen med tømmermænd efter en våd aften, som ha  ikke husker meget af. Men tømmermænd er ikke det eneste, han vågner op til. Hans kone Linda, ligger død i værelset ved siden af. Hvad er der sket?

Han ved det ikke, men han ved, at selvom han og Linda flyttede sydpå til Gran Canaria, blev deres følelser for hinanden ikke varmere og livet ikke lykkeligere.

Den svenske journalist Sara Moberg, som driver sin egen lokale avis, og ekspolitimanden Kristian Wede fra det svensk-norske konsulat i Las Palmas bliver af forskellige årsager inddraget i efterforskningen af det brutale mord på Linda Andersson.

Umiddelbart ligner det et ægteskabeligt opgør, men så sprænges en turistbus i luften, fulgt af en restaurant. Er de tre sager forbundet og hvad bliver det næste?

Efterforskningen fører Sara og Kristian tilbage til 1950’erne og De Kanariske Øers historie. Dengang de første charterturister kom til øerne, og hotellerne langs Playa del Inglés begyndte af skyde i vejret. Et før og efter. Sara grubler også over et år før og efter i sit eget liv. Hun runder snart halvtreds. Hvor forsvandt tiden hen, og hvad blev der af drømmene? Og kærligheden?

Et forjættet land er andet bind i Mari Jungstedts nye krimiserie, som foregår på De Kanariske Øer.

 

Anna-Luisa anmeldelse;

Jeg har altid været glad for at læse Mari Jungstedts letlæselige krimier og denne er ingen undtagelse.

Bogen starter med en skitsering af historiens værste flyulykke nogensinde. Ulykken hvor to jumbojets ramte sammen i lufthavnen Los Rodeos på Tenerife i 1977. En katastrofe uden lige med næsten 600 dræbte.

Jeg sad med gåsehud og bankende hjerte og læste dette første afsnit. Med tankerne hos min far som boede på Tenerife, min mor som boede på Gran Canaria og min moster og kusine som sad i det sidste fly der lettede fra Los Rodeos den dag. Flyet inden Pan-Am og KLM stødte sammen og hele verden blev rystet og de kanariske øer især – for de to fly befandt sig i den alt for lille lufthavn fordi lufthavnen på Gran Canaria var blevet lukket og alle fly pga en bombesprængning.

Den kanariske frihedskamp var i gang i kølvandet på Francos regime, men ingen havde forudsat hvilken konsekvens den lille hjemmelavede sprængladning der blev anbragt i den lille blomsterbutik i lufthavnen ville få.

Som i måske har gætter har jeg fuldstændigt tabt mit hjerte til Gran Canaria serien og Et forjættet land er en formidabel fortælling.

En svensk kvinde findes dræbt af sin veninde i et boligkompleks som primært beboes af turister fra Norge og Sverige. Politiet alarmeres og jagten sættes ind på at finde kvindens mand, da flere har set de to skændes aftenen forinden og denne ikke befinder sig i lejligheden.

Mordet er brutalt og mens efterforskningen står på sker endnu et særdeles voldeligt mord i en kirke oppe i bjergene. En svensk mand er blevet dræbt – han arbejdede på kvindens stambar, og politiet begynder derfor at lede efter en sammenhæng mellem de to mord.

Mens politiet efterforsker mordene på de to turister sker en række terrorrelaterede hændelser – og alle arbejder på højtryk for at opklare sagerne. På åstederne for bombesprængningerne findes geafittilignende tegn med teksten Viva Canarias libre, som er frihedskæmperne slagord.

Sideløbende med handlingen i bogen fortælles en velskrevet og malende datidig historie om et fattigt og hårdtarbejdene folk, der bl.a. levede af at dyrke jorden og holde geder inden charterturisterne fik smag for sydens sol og øernes lækre badestrande og de udenlandske pengemænd strømmede til for at opkøbe land og bygge hoteller.

Jeg er fuldstændigt solgt!

Jeg elsker Mari Jungstedts   malende beskrivelser og føler næsten at jeg er der selv.

Kunne jeg give 6 krimihjerter havde jeg gjort det idag – det gør jeg på Annaluisasverden

Jeg er helt høj over hvor genfortalt den er. Læs den og oplev de skønne kanarieøers fantastiske sjæl.

Den her bog er så meget mere end bare en krimi.

Fem krimihjerter @annaluisasverden

 

 

Har du læst den? Hvad synes du?