Almindeligvis foretrækker jeg, krimier der foregår på steder, der findes i virkeligheden. Imidlertid må jeg indrømme, at det, at ”Fejltrin” foregår i det fiktive øsamfund, Doggerland ude midt i Nordsøen, fungerede fint for mig.
Dagen efter den årlige østersfestival, som fejres overalt i Doggerland, findes en ung kvinde myrdet.
Et ihærdigt efterforskningsarbejde sættes i gang. Det kompliceres meget af, at den dræbte kvinde er drabschefens fraskilte kone. Kriminalassistent Karen Eiken Hornby bliver derfor sat i spidsen for efterforskningen. Nogle af hendes kolleger er temmelig mandschauvinistiske, så de har det meget svært med, at Karen nu skal være efterforskningsleder.
Da beskrivelserne af personerne overalt i bogen er virkelig gode, er man ikke i tvivl om, at Karen undertiden føler sig skidt behandlet af kollegerne. I det hele taget får man særdeles god indsigt i Karens liv.
Maria Adolfsen evner også at beskrive Doggerland, så man ikke er i tvivl om, hvordan her ser ud. Disse beskrivelser fylder meget i bogen.
Beskrivelsen af efterforskningen er realistisk og viser også, at der er forskel på, hvordan de forskellige efterforskere håndterer deres opgaver, hvilket også medfører fejltagelser.
Karen finder efterhånden ud af, at det er nødvendigt at grave i de hændelser fra fortiden, som dukker op efterhånden, som efterforskningen skrider frem.
For at tydeliggøre hvordan fortiden spiller ind, skifter handlingen adskillige gange mellem nutiden og fortiden.
På mange måder synes jeg rigtig godt om ”Fejltrin”. Imidlertid synes jeg, at den er for lang. Der kunne med fordel være skåret ned på omfanget af diverse beskrivelser, for bogen er rigtig god, og så har den en helt utrolig overraskende afslutning.
People’s 2021 – 483 sider