Den gamle skibsredder Herman Nordahl findes myrdet og lemlæstet i sin celebre og nu brændte lejlighed i Oslo – er branden et forsøg på at skjule mordet? Kort tid efteromkommer også familiens præst og et barn forsvinder fra Oslo.
Under politiets efterforskning afsløres den ene hemmelighed efter den anden – men efterforsker Cathrine Price kan ikke helt gennemskue sammenhængen.
Samtidig befinder Cathrines eksmand sig ombord på et af den afdøde skibsredders olietankere da denne kapres af somaliske pirater i farvandet ud for Afrikas Horn.
Undervejs i opklaringsarbejdet går det op for Cathrine at begivenhederne i Golfen hænger sammen med drabene i Norge – men hvad er piraternes ærinde og hvem er deres virkelige leder?

Øystein Wiik og FITGHER skal have 4 krimihjerter – den ene dog ikke så stor og skinnende som de øvrige.
Jeg havde lidt svært med at komme rigtigt i gang – måske fordi det er svært at følge efter Lone Theils? Måske fordi det er min første af hans bøger? Det vil jeg lade være usagt – måske synes du allerede om den fra start.

Fordi jeg synes den var for tung at få startet op når den ikke helt op på 4 hjerter, men fortællingen er alligevel over middel og 3 hjerter er derfor for lidt 😉
Jeg synes at historien vinder over tid, men der er både mange personer og mange sideløbende historier at holde styr på undervejs.

Cathrine Price er efterforsker i det norske politi og ekskone til journalisten Tom Hartmann.

Mens Cathrine er ved at efterforske det ret bestialske mord på den velrenommerede skibsredder Herman Nordahl, befinder hendes eksmand Tom sig på et af Nordahls Shippings skibe i den Persiske Gold, hvor han har fået lov at være med som passager som tak for hjælpen med en opgave han har løst for Herman Nordahls datter, Kari Nordahl.

Skæbnen vil at den store tanker kapres af somaliske pirater, men til alt held befinder Tom sig på et sted hvor han kan skjule sig – dog uden adgang til hverken mad eller drikke. Tom har held til at sende en SOS meddelelse til Cathrine hjemme i Norge, som alarmerer rederiet.

Sagerne udvikler sig i både Norge og ud for Somalias kyst, og det viser sig at de hænger utvivlsomt sammen – men hvad er forbindelsen? Og hvordan sikrer Nordahl shipping at kapringen ikke ender fatalt?

fire krimihjerter

Anne Marie Jensen: 

“Fighter” er en krimi med kapow effekt. Krimiplottet er veludført og anderledes, da pirateri og kapringer er en del af livet i en handelsvirksomhed og det indblik vi får i sådan en kompleks sag er spændende og underholdende.  Nordahl familien har store problemer – både med familiefirmaet, men også internt i familien, for hvad er op og ned, rigtigt eller forkert. Gør man alt for at holde hovedet højt og ikke tabe ansigt? Nordahl familien er en herlig myriade af tragedier, ulykkelige skæbner & manipulation på højt plan. Jeg var yderst underholdt hele vejen igennem og jeg fascineres af Nordahl familiens dynamik, eller måske manglen på samme. Jeg vil klart anbefale “Fighter” og ser frem til at læse de andre i serien.

fire krimihjerter

 

 Har du læst den? Hvad synes du?