Forbrydelsens Kunst af Sejrskild & Albrethsen

En række spektakulære mord og overgreb ryster den danske kulturverden. Mordene har referencer til store værker i film- og kunsthistorien. Morderen kender sine ofre, og forbrydelserne er dels hævn, dels led i et større kunstværk.

Den anerkendte filminstruktør Ask Hedeman, der provokerer filmverdenen med sine nyskabende film, møder saxofonisten Donna Eriksen til en reception. Ask engagerer Donna til at deltage i den reklamefilm, han er ved at lave. Vesterbrobetjenten Bjørn Christiansen, Asks barndomsven, sættes på mordsagerne. De tre inddrages mere og mere intenst i forbrydelserne, og til sidst trækkes de alle tre helt ind i orkanens øje.

Som læser får man 2 sideløbende fortællinger. En nutidig som er selve handlingen i bogen, men samtidig får man en fortælling fra en anonym persons fortid. Lidt efter lidt får man en fornemmelse af hvem fortælleren er og hvorfor dennes baggrund er så vigtig.

En af hovedpersonerne er Vesterbrobetjenten Bjørn, som kaldes ud til en sag ved Sydhavnen – Bjørn er eneste ledige mand, og ankommer alene til stedet, og overfaldes af en særdeles stærk og kamptrænet person. Bjørn bliver skadet og gjort bevidstløs. Da han vågner igen er det til kommentaren fra en af havnens forhutlede eksistenser der kommenterer at Bjørn da vist ikke har helt fod på situationen. Bjørn opdager at han ligger på en sort affaldssæk og at en menneskefod er faldet ud af denne…

Ask er Bjørns barndomsven. Sammen har de trænet kampsport i barndoms- og ungdomsårene.

Efter overfaldet tager Bjørn kontakt til Ask for at tale om hvem i Danmark der kan have den slags tekniske færdigheder der skal til for at tæve ham så godt og grundigt. Bjørn møder Ask på et film set og de to kører hjem til Ask for at drikke en kop kaffe.

Da de låser sig ind i lejligheden finder de dog Louise, Ask kone, liggende ind over bordet. Overfaldet og slemt tilredt.

Hænger sagerne sammen? Hvordan vælger overfaldsmanden sine ofre?

Bjørn tages af sagen grundet sine skader fra overfaldet, men kan ikke slippe den, og trækker i alle tråde for at forblive opdateret om udviklingen og arbejder hårdt på at løse mysteriet om den vodsomme morder der er på fri fod i Københavns gader.

Som læser kommer jeg til at tænke på Mari-Jungstedts Gran Canaria serie og En mørkere himmel, dog synes jeg ikke at Forbrydelsens Kunst har helt samme kaliber.

Tre krimihjerter

Har du læst den? Hvad synes du?