“Forlad os vor skyld” af John Hart

Forlagets beskrivelse:

Den 34-årige kriminalassistent Elizabeth Black befrier på egen hånd en ung pige fra den bygning, hvor hun i nogle døgn har været holdt fanget. De to mænd, der har forbrudt sig mod pigen, bliver skudt og dør. Men der er ting i Elizabeths fremstilling af forløbet, som får hendes overordnede i politiet til at indlede en undersøgelse af sagen.

Samtidig bliver Elizabeths kollega, Adrian Wall, løsladt efter tretten år i fængsel. Udenfor venter sønnen af den kvinde, Adrian blev dømt for at have myrdet. Drengen Gideon viser sig dog at være Adrians mindste problem. For umiddelbart efter hans løsladelse bliver endnu en kvinde fundet død under lignende omstændigheder og i den samme forladte kirke, hvor man i sin tid fandt liget af Gideons mor.   Elizabeth og Adrian trækkes ind i en højspændt og nervepirrende historie, hvor der rippes op i fortidens hemmeligheder og bedrag, og hvor intet er, som det ser ud til.

 

Min anmeldelse:

Desværre er dette en bog, der havde meget svært ved at fange mig. På trods af spændende hovedpersoner, som er godt beskrevet, formåede jeg aldrig at blive helt begejstret for bogen.

Selve plottet er der faktisk ikke noget i vejen med, men drivet i bogen er på en måde langtrukket, og jeg sad og savnede noget mere tempo. Det er som om, der bliver snakket og tænkt for meget, inden man når til de små bidder, hvor det bliver lidt spændende.

Gennem hele bogen sad jeg med en forventning om, at hvis jeg lige læste lidt mere, ville jeg nok blive overrasket over, hvor god den blev. Den forventning blev desværre ikke indfriet, og det er ikke en bog, jeg kommer til at bruge mere tid på, nu hvor jeg endelig er færdig med den.

Der kunne godt have været skåret en del af bogen, det ville måske have klædt den.

To krimihjerter

Har du læst den? Hvad synes du?