“Frosne beviser” af Nina von Staffeldt.

Forlagets beskrivelse:

En mærkelig virus hærger den grønlandske by Sisimiut, netop som sommeren og ferietiden står for døren. Et par dødsfald oveni skaber godt stof til pressens agurketid. Myndighederne er bekymrede. Det samme kan siges om de virksomheder, der har investeret i byens nye krydstogtterminal, som måske ikke når at blive færdig.

I Nuuk involveres Sika Haslund, ny kommunikationskonsulent i Go Greenland, i arbejdet med at sikre, at tingene ikke kommer ud af proportioner. Sammen med journalisten Thormod Gislasson bliver hun hvirvlet ind i afdækningen af en historie, der viser sig at trække lange og dybe spor tilbage til fortiden.

Gradvist går det op for Sika, at meget lidt er, som det ser ud på overfladen, og mens hun selv kæmper for at finde sit ståsted i det Grønland, hvor hun ikke har boet, siden hun var helt ung, tvinges hun til at handle mod den farlige og uberegnelige udvikling, sygdommen har sat i gang. Med en god portion nysgerrighed og mod er Sika måske netop den, der kan grave i fortiden og finde ud af, hvad der skjuler sig under den pæne overflade…

 

Min anmeldelse:

Jeg vil kalde denne her debut fra Nina von Staffeldt for en stille og rolig en af slagsen.

Man bliver fint præsenteret for Grønlands natur, kultur og befolkning. Byens hovedperson Sika er en stærk og interessant karakter, der bliver spændende at følge i kommende bøger.

Selve plottet er lidt tyndt, minder meget om noget man har læst før. Derfor er der ikke de store overraskelser undervejs, og morderen spottede jeg hurtigt. Så det, der faktisk endte med at blive det mest interessante for mig, var at følge Sikas udvikling.

Sprogligt er bogen god at læse, så jeg håber på lidt mere tjubang, uhygge og en mere uigennemskuelig handling i den næste bog.

To krimihjerter

 

Har du læst den? Hvad synes du?