Gabriella Ullberg Westin: Et eneste åndedrag

Bind 6 i serien med politifolkene Johan Rokka og Janna Weismann fra Hudiksvall. Bestemt ikke seriens bedste, men OK spændende.

Fra bogens bagside:
En mishandlet kvinde ankommer hos akutmodtagelsen på Hudiksvall Sygehus. Hun vil hverken sige hvem hun er, eller hvad der er sket. Og snart viser det sig, at mishandlingen ikke er det eneste, der plager kvinden…

Johan Rokka og Janna Weismann er kollegaer ved politiet i Hudiksvall. Forholdet mellem dem er køligt, efter at Rokka en gang for alle har opgivet håbet om, at de skal blive mere end kollegaer? Men da Janna udsættes for flere angreb, kan Rokka ikke undgå at blive følelsesmæssigt involveret, og deres liv bliver atter flettet sammen. Det viser sig hurtigt, at der er en sammenhæng mellem angrebene på Janna og patienten med de alvorlige symptomer. En sammenhæng med konsekvenser, der rækker langt ud over den lille idylliske by Hudiksvall.

Min anmeldelse:
Jeg har læst de første 5 i serien og har anmeldt 4 af dem med blandede vurderinger, men generelt OK anmeldelser et godt stykke over middel, men heller ikke helt i top. Derfor var jeg spændt på også at læse dette bind 6.

Bd. 2: Håndlangeren – //blog.drustrup.dk/#post30
Bd. 3: Fikseren – //blog.drustrup.dk/#post97
Bd. 4: Slagteren – //blog.drustrup.dk/#post205
Bd. 5: Forræderen – https://blog.drustrup.dk/?p=1272

Kort fortalt så blev jeg skuffet. Vel er bogen i nogen grad spændende. Uden at afsløre mere af plottets baggrund og betydning for personerne (for ikke at spoile), så må jeg sige, at jeg havde lige så svært ved at finde fokus på bogen, som jeg oplevede, at forfatteren må have haft, da historien skulle skrues sammen. Jeg blev aldrig overbevist om det sandsynlige i handlingens forløb og personernes bevæggrunde, men oplevede flere postulater og hovsaløsninger end jeg synes, en bog kan bære. Der var efter min mening for mange elementer, der ikke hang sammen i historien, hvori der indgår spredning af en dødsensfarlig virus. Desuden var der en mindre relevante elementer, der ikke bidrog til spændingen. Endelig spiller Hudiksvall næsten ikke nogen rolle i modsætning til i seriens første bind. Der er i forhold til de første bøger også skruet lidt ned for erotikken, mens der er skruet op for action.

Som sagt var bogen i nogen grad spændende, og selv om jeg havde gennemskuet skurkene ret tidligt, så læste jeg selvfølgelig bogen færdig, men jeg blev aldrig for alvor underholdt og holdt stramt spændt. Jeg holdt ikke åndedraget en eneste gang, men blev mere ærgerlig over, at bogen ikke var bedre, for Ullberg Westin har jo vist, at hun kan skrive og lave et bedre plot.

6 flinke skydeskivepoint (ud af 10) på min egen blog
og 3 små krimihjerter her Tre krimihjerter

Gabriella Ullberg Westin
Et eneste åndedrag
HarperCollins, 2023
320 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.

PER DRUSTRUP LARSEN  –  DRUSTRUPS BOGBLOG

Har du læst den? Hvad synes du?