Gianrico Carofiglio: Efter al sandsynlighed

carofiglio-samletEndelig et forlag der tager sine “forpligtelser” og sine læsere alvorligt ved at oversætte og udgive en komplet serie. “Efter al sandsynlighed” er i Italien den førstudgivne bog om den charmerende forsvarsadvokat Guido Guerrieri, og alderen trykker ikke bogen ud over, at møntfoden er Lire. (Bogen udkom i Italien samme år, som man skiftede til Euro.)

Nu er således den foreløbig sidste del af serien udgivet på dansk – ganske vist efter de 4 følgende, men langt bedre end slet ikke!

Nye læsere kan begynde her, mens tidligere læsere af serien fortsætter, hvor I er kommet til. MEN nu kan alle få begyndelsen med.

En marokkansk gadesælger arresteres og anklages for mordet på en lille dreng. Da Guido Guerrieri instinktivt tror på hans uskyld, og fordi politiets efterforskning var mangelfuld, bliver han forsvarer for manden på trods af alle odds, og fordi politiet vurderer ham som gerningsmanden “Efter al sandsynlighed”.

I bogen følges retssagen og efterforskningen nøje gennem alle faser, og samtidig følges Guidos privatliv – man bliver helt på fornavn med ham. Han er er noget nede efter sin skilsmisse, men er begyndt at bokse igen og får mod på livet – både maden og kvinderne.

Det er en charmerende og varm retssalskrimi fyldt med italienske stemninger fra Bari og omegn, med Guido som bogens jeg-fortæller. Den form fungerer rigtigt godt.

Bogen har som resten af serien mere charme og ikke så meget action som f.eks. Dibdin og Camillieri eller amerikanske retssalskrimiforfattere, men den er lige så spændende, velskrevet og interessant.

En ganske ublodig, udramatisk og hyggelig historie. Og så er det endnu en god læseoplevelse, der giver rejsefeber, og det er heller ikke dårligt!

fire krimihjerter

Gianrico Carofiglio
Efter al sandsynlighed
Hr. Ferdinand, 2016
(315 sider)

Per Drustrup Larsen – http://blog.drustrup.dk

Har du læst den? Hvad synes du?