Robin og Mikkel er brødre, og Robin er udviklingshæmmet. Han bliver vidne til det forfærdelige, der sker med deres kusine Amina. Han kan ikke hjælpe hende og heller ikke hente hjælp.
Robin er ude af stand til at udtrykke, hvad han har set.
Mikkel ved noget, han ikke vil fortælle. Ikke til nogen. Men der er også noget, han ikke husker.
Rivers er forhenværende stjerneadvokat. Han er lige sluppet ud af fængslet efter at have afsonet en dom for et drab, han måske, måske ikke, har begået. Nu bliver han involveret i opklaringen af drabet på Amina.

GLASHJERTE er en roman om at genkende ondskaben, når man møder den. Og om hvor langt et menneske vover at gå for at holde fast i kærligheden.

 

Glashjerte er en psykologisk krimi om de to brødre Robin og Mikkel, som bor med deres mor i hjemmet tæt på en stor skov. De bor lige ved siden af deres moster og hendes familie, men de to familier har ikke et tæt forhold længere.

I samme gade bor børnenes tidligere dagplejemor sammen med hendes mand og deres hund. En stille villavej, hvor alt synes helt normalt – men hvor ikke ret meget er netop det.

En dag forsvinder drengenes kusine sporløst – og dog. For Robin har måske set noget, men Robin er udviklingshæmmet og kan ikke kommunikere. Robin gentager blot som en papegøje de sætninger han hører, så han kan ikke fortælle hvad han har set i skoven.

Mikkel er Robins bror – Mikkel hjælper drengenes mor med at passe på Robin, så han ikke stikker af, men alligevel er det lykkedes Robin at være alene i skoven. Han har måske set Amina, de forsvundne kusine, han har i hvert fald fundet det glashjerte hun altid har om halsen. Et hjerte hun har fået af Mikkel i fødselsdagsgave år tidligere.

Pludselig dukker Aminas historiebog op i drengenes hjem – har de set mere end de fortæller politiet?

Mikkel møder samtidig en pige, som han begynder at ses med, og da Mikkel pludselig fængsles fordi politiet tror, at han har noget at gøre med Aminas forsvinden sætter hun alle sejl for at bevise hans uskyld.

Men er Mikkel vitterligt uskyldig? Det viser sig at fortidens dæmoner stadig har et tag i Mikkel, men han fastholder stædigt at han ikke har gjort noget ved Amina.

Glashjerte er en krimi der er dybere end krimier er flest.

fire krimihjerter Annaluisasverden

Har du læst den? Hvad synes du?