Forlaget skriver:

David og Cheryl Burroughs lever deres drømmeliv. De er gift, bor i et smukt hus i forstæderne og har en treårig søn, Matthew. En nat vågner David og opdager, at han er dækket af blod, men ikke sit eget – sin søns. Selvom han ved, at han ikke slog sin søn ihjel, sætter de overvældende beviser mod ham David bag tremmer på livstid.

Fem år inde i sin afsoning modtager han et fotografi – og drengen i baggrunden virker bekendt. David er klar over, at det ikke kan være sandt, men samtidig ved han, at drengen på fotografiet er Matthew. Hans søn er stadig i live. David planlægger en nervepirrende flugt fra fængslet, fast besluttet på at gøre, hvad der synes umuligt: at redde sin søn, rense sit eget navn og afdække sandheden om, hvad der egentlig skete den forfærdelige nat.

 

Min anmeldelse:

Når det gælder det at skabe karakterer/hovedpersoner i en bog, er Harlan Coben en ubestridt mester. Han formår fra bog til bog, at præsentere os læsere for nye personer, der hver gang føles som gamle bekendte, man har lyst til at bruge tid sammen med. Samtidig har han en helt unik evne til kun at skulle bruge få sætninger, til at få læseren fanget.

“Du lever” er ingen undtagelse. Jeg behøvede kun at læse første sætning, før jeg havde meget svært ved at slippe bogen igen.

David, vores hovedperson, lever i sit værste mareridt – en livstidsdom for drabet på hans søn. Han er sikker på, han er uskyldig, men beviserne tegner et andet billede. Pludselig, efter 5 år i fængslet, får David mistanke om, at sønnen måske er i live. En flugt fra fængslet starter en hæsblæsende jagt for David for at finde sandheden, mens han selv er jaget vildt.

Coben styrer læseren som en dukkefører. Man bliver opslugt, rørt, snydt og gentagende ledt på de værste afveje. Bedst som man tror, man har luret det hele, bliver man igen taget ved næsen. Alt er dejligt uforudsigeligt, med en undertone af uhygge og uretfærdighed. De “onde” skal findes og straffes! Heldigvis afsløres alt til sidst, og der er ingen løse ender, der ikke er taget hånd om.

Harlan Coben bliver ved med at levere krimier på et meget højt plan, og nu er det bare at væbne sig med tålmodighed til næste bog udkommer.

Fem krimihjerter

Har du læst den? Hvad synes du?