Bogen er anmeldt af Lone Maj Knudsen og Per Drustrup Larsen
Forlagets beskrivelse:
Anne Lebæk har levet i selvvalgt eksil i København og aldrig set sig tilbage, siden hun forlod sin vestjyske barndomsby Hvertsund. Det er femten år siden. Men nu, hvor søsteren Margit ligger for døden, er hun tvunget til at flytte hjem. Og med hende følger tragedierne. En tidlig efterårsmorgen skyller liget af en kvinde op på stranden. Hendes navn er Christel Birkenfeldt. Hun var klient i Annes psykologpraksis, og alt tyder på, at hun er druknet ved en tragisk badeulykke eller et selvmord.
Men Anne tvivler. Det stemmer ikke med den Christel, hun kender fra terapisessionerne. Heller ikke med årsagen til, at Christel overhovedet gik til psykolog: Hun led af thalassofobi – angst for vand!
Anne ved, at hun er nødt til at finde sandheden. Selvom hun er martret af skyld over Christels mulige selvmord, sin egen dugfriske skilsmisse og det komplicerede forhold hun har til sin mor. Og først alt for sent går det op for Anne, at svarene gemmer sig i hendes egen fortid og fatale handlinger.
Lone Maj Knudsens anmeldelse:
Helle Mogensen debuterer som krimiforfatter med Havunger. En ganske vellykket en af slagsen endda.
Anne Lebæks arbejde som psykolog – og de problemstillinger det giver i form af den tavshedspligt hun er underlagt – give hende nogen problemer. Selv om hun overvejer tavshedspligten, så falder det hende egentlig ikke svært at bryde den. Lige på det punkt er jeg ikke så sikker på det realistiske.
Det er et let og flydende sprog, uden de store sprogperler. Til gengæld bliver du hurtigt fanget af historien. Plottet er godt bygget op, med tvists helt til sidst. Det er dog ikke en krimi hvor du sidder ude på kanten af stolen konstant eller har bidt neglene helt ned til roden. Hvis du skal have masser af uhygge, så er det nok ikke lige denne du skal give dig i kast. Havunger er mere en “hygge”krimi a la Mari Jungstedts krimier.
Der er heldigvis ikke så meget af faglige psykologiske termer i krimier. Det synes jeg, til tider kan ødelægge læseoplevelsen af en krimi.
Jeg har haft en dejlig læseoplevelse med Havunger af Helle Mogensen. Jeg har elsket hvert et sekund.
Krimien er modtaget som et anmeldereksemplar fra People’s Press
Du kan læse flere af mine anmeldelser på min egen krimiblog krimihjerte
_________________________________________________
Per Drustrup Larsens anmeldelse:
Udover den del af handlingen, der beskrives på bagsiden, indgår også historier om personlige relationer mellem en god del af folkene i byen – nutidige relationer som samtidig på sædvanlig vis har rod i fortiden. Det er et klassisk krimigreb, men det virker her. Det er en både, spændende, interessant og stærk debut. Den er sprogligt koncentreret med korte beskrivelser af miljøet og personerne, og alligevel er plottet og spændingen intakt, og det bliver rigtigt interessant at følge såvel forfatteren, hovedpersonen og den fiktive lille kystby fremover – gerne lidt mere udfoldet. Der er nemlig planlagt en serie med Anne Lebæk, og dette første bind lover godt.
Jeg giver bogen 8 point på min egen blogs krimispændingsskydeskive her Drustrups Bogblog og 4 krimihjerter her:
Helle Mogensen
Havunger
People’s Press, 2019
252 sider
Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget