”Heksedrengen” af Lone Theils

Som bogens titel mere end antyder, spiller det okkulte en rolle i ”Heksedrengen”, som er den 3. i serien om London-korrespondenten Nora Sand.

En nigeriansk professor og en lille dreng bliver dræbt på den mest bestialske måde, som viser sig at relatere til den folketro, som visse nigerianere stadig er tilhængere af.

Lone Theils har sat sig godt ind i emnet og gennem en spændende og dramatisk handling, formår hun på bedste vis at beskrive, hvad denne folketro går ud på og i værste tilfælde kan medføre.

Sideløbende med denne handling hører man også om en grim skilsmisse mellem en tidligere dansk realitystjerne og en russiske oligark, der slås om forældremyndigheden over deres søn.

Også denne del af handlingen beskriver Lone Theils særdeles godt. Man hæfter sig ved, hvor mange midler en russisk rigmand har til rådighed, når han af alle kræfter forsøger at tilrane sig forældreretten.

Det kan nok ikke undre, at bogens to hovedhandlinger på et tidspunkt forbindes.

Lone Theils’ egen erfaring som korrespondent i London gør, at man får god indsigt i, hvordan en journalist arbejder her. Selvfølgelig er det nok de færreste journalister, der kommer ud for så meget dramatik, som Nora Sand gør, men grundsubstansen med kontakter, pressemøder, deadlines og så videre er efter min mening yderst realistisk beskrevet.

Nogen – nok især mandlige læsere – vil måske nok synes, der undertiden går lidt for meget ”femikrimi” i handlingen. I lighed med de to foregående bøger, skal man nemlig høre om Noras problemer på kærlighedsfronten.

Personerne er godt beskrevet. Der er mange forskellige mennesketyper. Nora Sand er trods alt nok lidt mere modig end de fleste journalister er. Hun foretager sig visse handlinger, som er noget grænseoverskridende, men det er netop det, der er med til at gøre læsningen spændende.

For mig fik bogen ikke nogen overraskende slutning. Den kan sagtens slutte, som den gør. Det er helt OK. På den anden side set, kan man vist også godt sige, at bogen slutter med en cliffhanger.

Jeg glæder mig meget til at se, hvad Lone Theils finder på i sin næste bog om Nora Sand.

fire krimihjerter

Lindhardt og Ringhof 2018 – 272 sider

Findals krimiside

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Har du læst den? Hvad synes du?