”Hendes sidste sommer” af Anna Snoekstra

Anmeldelse

”Hendes sidste sommer” er Anna Snoekstras debutroman.

Handlingen foregår i Australien. En ung kvinde ser i TV et indslag om en ung pige ved navn Rebecca Winter, der har været forsvundet i 11 år. Den unge kvinde konstaterer, at hun og Rebecca – kaldet Bec ligner hinanden til forveksling.

Nogle måneder senere bliver den unge kvinde arresteret for butikstyveri. For at komme ud af problemerne i den forbindelse, udgiver hun sig for at være den forsvundne Rebecca. Ved at lave dette ”nummer” undgår hun, at politiet gør mere ud af tyveriet, for det at den forsvundne Rebecca er blevet fundet, er virkelig en sensation.

Identitetstyveriet får konsekvenser, hun ikke lige havde forudset. Politiet tilkalder selvfølgelig den ”rigtige” Rebeccas forældre, og den falske Bec indtræder nu i denne familie.

Egentlig havde hun satset på, at det, at hun udgav sig for den forsvundne pige, bare skulle være overgangen til et nyt liv, men sådan går det ikke.

Politiets afdeling for forsvundne personer er meget opsat på at opklare, hvad der skete med Bec, da hun forsvandt som 16-årig for 11 år siden. Den falske Bec udsættes for afhøringer og kan se i øjnene, at en DNA-test kommer på tale, og desuden begynder hun at føle sig overvåget, og visse hændelser gør, at hun efterhånden også kan frygte for sit liv.

Samtidig med at man ser handlingen fra den falske Becs synsvinkel i bogens nutid i 2014, ser man også handlingen fra ”rigtige” Becs synsvinkel, indtil den dag, hvor hun forsvinder i 2003.

Det viser sig, at hendes unge liv bestemt ikke har været uproblematisk.

Ikke overraskende intensiveres handlingen i begge synsvinkler, og sandheden om Becs forsvinden kommer for en dag. Som det sig hør og bør i en thriller, tror jeg ikke ret mange læsere vil kunne gætte sig til slutningen.

Der er fine personbeskrivelser i bogen, men selv om den ”rigtige” Becs ungdomsliv er vigtig for handlingen, synes jeg, der er lidt for meget ”tøseliv” beskrevet, og det er måske også tvivlsomt, om et identitetstyveri kan lykkes så forholdsvis let, som det er tilfældet her.

Jeg mener heller ikke, at politiarbejdet er helt troværdigt, men alt i alt er det en velskrevet, spændende og hurtig læst thriller – en pageturner faktisk.

Er man til psykologiske thrillers, så er ”Hendes sidste sommer” et godt bud. 

fire krimihjerterHarperCollinsNordic 2017 – 272 sider

www.findalskrimiside.dk

Har du læst den? Hvad synes du?