“Holdt for nar” af Harlan Coben

Denne bog er anmeldt at både Betina Nielsen og Jan Findal

Forlagets beskrivelse:

Maya Stern er tidligere elitepilot i det amerikanske luftvåben og lykkeligt gift med den charmerende, velhavende Joe. Men pludselig begynder ulykkerne at hagle ned over hende.

Oveni tabet af sin søster og en skandaleombrust fyring fra forsvaret bliver Joe myrdet for øjnene af hende i Central Park. Få dage efter begravelsen viser optagelser fra Mayas nannycam dog et rystende billede. På filmen leger Mayas to-årige datter – med Joe. Hvad foregår der? Er Joe stadig i live, eller er Maya ved at blive vanvittig? Og hvem er føreren af den bil, der bliver ved med at følge efter hende?

På sin jagt efter sandheden begynder Maya at afdække gamle hemmeligheder, som får hende til at tvivle på alt det, hun troede, hun vidste. Og pludselig er det for sent at bakke ud.

Betina Nielsens anmeldelse:

Jeg skulle bare lige læse de første par sider, for at se, hvad der ventede mig……….

Ha ha, 4 timer senere havde jeg så læst hele bogen. Det er nemlig sådan det ofte er med Harlan Cobens bøger. Han har en vis evne til at tryllebinde dig, så du ikke er i stand til at stoppe med at læse.

Coben har nye hovedpersoner i alle hans bøger. Især er han glad for de kvindelige stærke kvinder, der ikke lige følger mængden, men på deres helt egen måde stikker ud.

Måske ville man så mene, at det er umuligt at komme rigtigt ind under huden på disse hovedpersoner, når de kun er med i én bog. Dette er dog ikke tilfældet. Coben er han en mester til at beskrive sin hovedperson, så man som læser ret hurtigt kommer til at kende og holde af disse kvinder.

Hovedpersonen Maya Stern i “Holdt for nar” er man hurtig dus med. Hun er bestemt en ener, der ikke finder sig i hvad som helst og tager udfordringerne i egen hånd. Men lige tilpas, så det på intet tidspunkt virker urealistisk og for meget. Faktisk var der flere gang, hvor jeg tænkte: “yes, fedt gjort, bare jeg selv havde fundet på noget lignende.”

Hele bogen igennem sad jeg og mente, at nu havde jeg spottet, hvordan det hele hang sammen. Men niks, først da jeg nåede til slutningen, gik det op for mig.

Jeg er fuldstændig vild med med Harlan Cobens måde at skrive på. Han er mester i at holde nerven af spænding gennem hele bogen, og jeg må især sige, at i denne bog er afslutningen en kæmpe overraskelse. Her indrømmer jeg gerne, at jeg lige måtte tørre øjnene engang.

“Holdt for nar” skal være blandt din sommerlæsning, for ellers går du glip af en unik læseoplevelse.

Fem krimihjerter

JAN FINDALS ANMELDELSE:

”Holdt for nar” er en krimi, som i den grad afspejler det amerikanske samfund. Her er rigmandsfamilien, som nødtvunget må acceptere den ene søns valg af en ægtefælle, som står langt under familien på den sociale rangstige. Her er den hjemvendte PTSD-ramte kvindelige elitepilot fra krigen i Mellemøsten. Her er et dagplejecenter, hvor forældre på arbejde via et webkamera kan følge deres børn. Her er de, der kæmper for retten til at bære og bruge skydevåben. Her er den eksklusive kostskole for rigmandsbørn, og her er whistlebloweren.

I dette ærkeamerikanske samfund manøvrerer Maya Stern rundt for at løse og afdække de mange hemmeligheder, hun er blevet en del af efter sin hjemsendelse. Hemmeligheder som har medført drab på både hendes søster og ægtemand Joe.

Hun får ikke meget hjælp af sin svigerfamilie og ej heller af politiet.

Hun kommer ud for mange hændelser, hun skal forholde sig til. Som læser føler man med hende, for det medfører, at hun bliver udsat for både psykisk og fysisk overlast.

Harlan Coben beskriver særdeles godt de forskellige miljøer, som personerne færdes i. Det samme gælder beskrivelserne af personerne.

Der er ikke mange lykkelige stunder i bogen. Dog kan Maya nyde, når Joe og hendes lille datter er sammen med hendes myrdede søsters børn.

Bogens titel ”Holdt for nar” er meget dækkende, for faktum er, at mange af bogens personer i den grad holdes for nar.

Det er en meget spændende bog, Harlan Coben har skrevet, men jeg mener også, at den ikke hele vejen igennem er helt realistisk. Når jeg alligevel synes særdeles godt om bogen, skyldes det forfatterens eminente evne til at kunne overraske læseren.

Jeg er stor fan af Harlan Coben og vil glæde mig til hans næste bog.

Jeg holder meget af læse en krimiserie, hvor man gennem flere bøger følger en hovedperson, men det er også virkelig godt at læse bøger af en dygtig forfatter som Harlan Coben, hvis bøger er enkeltstående.

Gads Forlag 2017 – 330 sider

Fem krimihjerter

www.findalskrimiside.dk

 

Har du læst den? Hvad synes du?