“I al hemmelighed” af Linda Castillo

DENNE BOG ER ANMELDT AF BÅDE PER DRUSTRUP LARSEN OG JAN FINDAL

Dette 10. bind i krimiserien med politichef Kate Burkholder rummer endnu en både spændende og interessant historie fra amishmiljøet i Ohio, USA. Læs den (og alle de andre).

Fra forlagets omtale:
Da en gammel lade i Ohio brænder ned til grunden, tilkaldes politichef Kate Burkholder for at undersøge sagen. Ved første øjekast ligner det en ulykke, men da den 18-årige Daniel Gingerichs forkullede lig findes indespærret i laden, begynder Kate at få mistanke om mord. Men hvem kunne finde på at brænde en ung amishdreng levende?

Kate møder en mur af stilhed i det amishsamfund, hun engang tilhørte. Skyldes tavsheden amishfolkets ønske om at forblive isoleret fra det omkringliggende samfund? Eller gemmer det tilsyneladende fredelige og dybt religiøse lokalmiljø på hemmeligheder, som for enhver pris må holdes skjult?

Igennem Kates efterforskningsarbejde udfolder et net af hemmeligheder og forbrydelser sig, og deres karakter bærer uhyggelige ligheder med begivenheder i Kates egen ungdom, som hun gennem årtier har forsøgt at lægge bag sig.

Per Drustrups anmeldelse:
Hver gang jeg har læst en af Linda Castillos krimihistorier fra det parallelsamfund, som amishfolket er i det moderne amerikanske samfund, er jeg blevet både underholdt, har været spændt på historien og dens afslutning og er samtidig blevet klogere på amishfolket. At lære lidt og samtidig blive underholdt på bedste vis er slet ikke dårligt!

Med udgangspunkt i den 18-årige Daniels død, er der denne gang især fokus på vilkårene for de unge amish. Uden at afsløre noget af handlingen, vil jeg fortælle, at Kate Burkholder kommer på noget af en svær opgave, der afslører grumme forhold og giver farlige situationer. Det er en rigtigt godt fortalt historie, som samtidig bidrager til den fortsatte bihistorie om Burkholders mandskab og hendes forhold til Tomasetti.

Tidligere har jeg anmeldt de foregående 3 bøger i serien:
“Efter stormen” – LÆS HER
“De ugudelige” – LÆS HER
“På afveje” – LÆS HER

Jeg beundrer Castillo for, at det lykkes hende at finde på nye og spændende historier, der udvikler personerne. Bøgerne bringer ikke epokegørende nyt, men de har formået at holde min interesse godt fanget gennem hele serien, og jeg ser frem til de næste bind, der forhåbentligt/sikkert er lige så spændende.

Denne seneste bog får 8 point på min egen blog spændingskrimiskydeskive og den får 4 krimihjerter her: fire krimihjerter

Linda Castillo
I al hemmelighed
Hr. Ferdinand, 2019
373 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget

Per Drustrup Larsen  –  Drustrups Bogblog

JAN FINDALS ANMELDELSE:

”I al hemmelighed” er den 10. i rækken af Linda Castillos krimier, der foregår i amishsamfundet i Ohio i USA.

I lighed med de 9 foregående bøger er der også denne gang tale om en kvalitetskrimi.

Med udgangspunkt i en mordbrand, hvor den 18-årige Daniel Gingerich omkommer, udspiller der sig nu et drama af dimensioner.

Som sædvanlig i Linda Castillos krimier er det politichefKate Burkholder, der står for efterforskningen. Der går ikke lang tid, før hun indser, at tingene ikke er, som de ser ud til være. Efterforskningen fører Kate og hendes kolleger ind i et spind af hemmeligheder og løgne.

På det psykiske plan rammer efterforskningen Kate hårdt, fordi noget af det, der sker, giver hende stærke mindelser om, hvad hun måtte igennem i sine første teenageår, hvor hun selv var en del af amishsamfundet.

Som det altid er tilfældet i Linda Castillos krimier, får man en levende og interessant beskrivelse af, hvordan tilværelsen er i og lige omkring amishsamfundet, og især er det denne gang interessant, at der fokuseres meget på unge mennesker.

På sædvanligvis gør Linda Castillo meget ud af beskrive, hvordan der rent fysisk ser ud i der hvor amishfolket lever. Det kan jeg aldrig blive træt af læse om.

Personerne står meget skarpt, og man må konstatere, at det syn, man kan have på et menneske, ikke altid er det rette.

”I al hemmelighed” er virkelig spændende i handling og ikke mindst på det psykologiske plan.

Kate Burkholder og John Tomasetti fra en af Ohios centrale efterforskningsenheder har nu etableret sig som par og bor langt ude på landet. Parforholdet er uofficielt, men kærlighedsforholdet er meget velfungerende.

Selve krimiplottet er virkelig godt i denne mørke krimi. Efterforskningsarbejdet er helt utrolig realistisk, og som i alle gode krimier bydes man på gode overraskelser.

Jeg har læst, at der kommer en 11. bog om Kate Burkholder. Den vil jeg se meget frem til at læse, for Linda Castillo er en krimiforfatter, der virkelig har et godt greb om sine læsere.

Har du læst den? Hvad synes du?