“I en mørk mørk skov” af Ruth Ware

En polterabend går helt galt.

Det ender med mord.

Forfatteren Nora har ikke set sin skoleveninde Clare i 10 år. Ikke siden dengang Nora brød ned sit gamle liv uden at se sig tilbage. Men så dukker en invitation op ud af det blå – til Glædes polterabend.

Der er lagt op til en hyggelig og sjov weekend i et hus langt ude i skoven. Men snart opstår der spændinger i den sammensatte vennegruppe. Ting forsvinder på mystisk vis. Sjov bliver til dødsens alvor. Og hvem er det egentlig, Clare skal giftes med?

Huset ligger isoleret fra omverdenen, der er ingen mobildækning. Og så går noget galt. Helt galt.

Mens hemmeligheder og løgne dukker op til overfladen bliver Bør indhentet af fortiden. Langt ude i den mørke, mørke skov.

I en mørk mørk skov er en intens psykologisk thriller, der handler om skolepiger der hendes efter et årti uden kontakt. Clare skal giftes og har inviteret blandt andet Nina og Nora med – Nora har ikke talt med Clare siden hun brød med sit gamle liv for ti pr siden pga. en hemmelighed som kun Clare kender.

De sammensatte venner kender ikke meget til hinanden og stemningen i glashuset er både trykket og anspændt. Gæsterne føler sig ilde tilpas i selskab med Clares nye veninde Flo der har arrangeret weekenden for Clare.

Efterhånden som drinks og stoffer indtages bliver der løsnet op for de forskellige og hemmeligheder og gamle løgne afsløres. Hvem kan man stole på? Og hvem har en skjult agenda? Et pludselig snevejr røber at nogen går rundt udenfor huset – hvem har sat fodsporene hen til køkkenerne? Er det en af gæsterne der ikke fortæller sandheden? Eller holder nogen øje med selskabet udefra gennem husets store oplyste panoramavinduer i den mørke, mørke skov?

Hele historien er fortalt af Nora i “jeg-form” og man får lige så stille afsløret hvorfor hun vendte sit gamle liv ryggen og stak af fra det hele.

I en mørk, mørk skov er en intens psykologisk thriller, som desværre ikke når helt på højde med de bedste jeg har læst, men er man til denne genre er det bestemt god læsning – jeg har selv læst bogen på få dage, for trods det lidt langsomme tempo har man alligeel lyst til at vende side efter side for at få udløst spændingen.

fire krimihjerterAnnaluisasverden

Har du læst den? Hvad synes du?