I “I Sandhedens Navn” følger man politimanden Thomas Andreasson og hans efterretning i kølvandet på et barns mystiske forsvinden. Samtidig skal juristen Nora Linde til at tage hul på sin karrieres mest udfordrende sag. Thomas er vendt tilbage til politistyrken og bliver kastet ud i en voldsom sag, for hvordan er et barn forsvundet fra en lille ø som Lökholmen, uden at nogen har set noget?

Sådan sætter Viveca Sten scenen i sin ottende bog om barndomsvennerne Thomas og Nora, der atter engang bliver viklet ind i en kompliceret sag der kan få konsekvenser for dem begge to.

Udgives af: People’sPress & udkommer 17/3-2017

Anne Maries anmeldelse: 

“I Sandhedens Navn” er 8. bind om anklager Nora Linde og hendes gode ven, politimanden, Thomas Andreasson. Thomas får nok at se til da et barn forsvinder fra en sejlerlejr og Nora kæmper med en kompliceret retssag om økonomisk kriminalitet. Begge har udfordringer i arbejdslivet og ikke mindst, i privatlivet.

Forlagets beskrivelse er kort og præcis og jeg vil ikke afsløre mere for jer. Jeg vil i stedet rose forfatterens kombination af krimiplot og personlige problemstillinger som virker troværdige og vedkommende, idet de er så banale og hverdagsagtige at det minder os om vores eget liv. Hverdagen er ikke altid lutter lagkage, og det viser vores to hovedpersoner os tydeligt i denne bog.

Viveca Stens bøger har jeg altid holdt meget af, da hun formår at beskrive hverdagslivets små problemer og i samme åndedrag fletter den virkelige verdens grimme, uhyggelige og skræmmende sider ind i handlingen. Man føler med sine hovedpersoner, og ser for en stund den kriminelle verden gribe ind i almindelige menneskes hverdag på grusomme måder.

I denne bog er økonomisk kriminalitet, kidnapning og vold i forskellige former viklet ind i hinanden, og giver et skræmmende indblik i menneskets psykologi og beskæftiger sig med hvad der driver mennesket ud på overdrevet, ud over grænser man aldrig troede man skulle krydse.

Forfatterskabet er ikke tungt eller overfyldt af fagsnak som man møder hos andre forfattere, og hvor det kan give god mening i forhold til plottet. Her er vi i den lette ende, men uden at gå på kompromis med læsværdigheden eller et godt plot.

Jeg giver derfor 4 store hjerter til “I Sandhedens Navn” og jeg venter spændt på at høre mere til Nora og Thomas.

fire krimihjerter

 

 

Har du læst den? Hvad synes du?