Denne bog er anmeldt af både Lone Maj Knudsen og Jan Findal

Handling
Ilka er rejst til USA, hvor hun har arvet en bedemandsforretning efter sin afdøde far. Han forlod hende og moren for 33 år siden og lod aldrig høre fra sig, og nu vil Ilka vide hvorfor.

Men det er ikke så let at finde ud af. For bedemandsforretningen er på fallittens rand, faren har en ny familie, der ikke vil vide af hende, og ingen vil tilsyneladende besvare hendes spørgsmål. Til sidst har Ilka mest lyst til at dreje nøglen om og rejse hjem.

Men så finder hun et brev, der tyder på, at faren har været udsat for pengeafpresning, og da hun borer i det, kommer sandheden langsomt for en dag. En sandhed, der er helt anderledes og meget frygteligere, end Ilka har kunnet forestille sig.

Anmeldelse
Jeg var vild med Bedemandens datter. Jeg synes, det var meget længe at skulle vente på næste afsnit i trilogien om Ilka. Men hold da op for en efterfølger, den har været al ventetiden værd.

I serien om Ilka slår Sara Blædel fast at hun også mestrer det at skrive spændingsromaner. Det var modigt at skrive noget helt andet end krimi, men hold da op hvor jeg bare elsker de bøger om Ilka. De kan virkelig noget.

Historien er fantastisk bygget op – og wauw for en afslutning. Efter min mening blev jeg alt alt for hurtigt færdig med sæson 2017 om Ilka – jeg glæder mig allerede til sæson 2018 ( forhåbentlig er det der sidste afsnit om Ilka udkommer.)

I Ilkas arv kommer du tættere på de gennemgående personer. Personerne får hele tiden mere fylde og karakter. Ilkas fars bevæggrunde for at forlade Ilka og hendes mor bliver du også klogere på. I det hele taget er der meget i historien du bliver klogere på – men så kommer der lige et tvist der vil noget til sidst.

For mig har det været en helt i gennem fantastisk læseoplevelse, som desværre bare var alt for kort. Ilkas arv er en rigtig pageturner. En bog som du kun nødtvunget lægger fra dig.

Jeg kan ikke anbefale denne serie nok. Du får noget anderledes, lækre læseoplevelser – så hvad mere kan du ønske dig.

Fem krimihjerter

Team Krimifan – Lone

Krimihjerte

Anmeldelse af JAN FINDAL

Sara Blædels viser igen, at hun har sans for at skrive en spændende og fængende historie. I ”Ilkas arv” fortæller hun om de problemer fra ”Bedemandens datter”, som Ilka fortsat støder ind i.

Intensiteten i handlinger øges væsentligt i denne bog. Det er bestemt ikke småting, Ilka kommer ud for både i form af kontakt med personer, hvoraf flere på den ene eller anden måde har ondt i sinde, men også i form af gedigne overraskelser.

Som det også gjorde sig gældende i ”Bedemandens datter” fornemmer man tydeligt den research, som Sara Blædel har gennemført for at beskrive bedemandsbranchen men også travmiljøet både i USA og Danmark.

Hun viser også – men på lidt overdreven vis – hvad spillelidenskab kan medføre.

Jeg synes også, at intrigen er noget overdreven. Når det så er sagt, er overdrivelsen bestemt også spændingsskabende.

Personerne er godt beskrevet, og man kommer i særdeleshed godt ind under huden på Ilka. Hun er i bund og grund en helt almindelig kvinde, som bliver kastet ud i noget, hun i sin vildeste fantasi ikke havde forestillet sig.

De mange forskellige steder, hvor handlingen foregår, fremstår fint og tydeligt for læseren.

Bogen slutter med en cliffhanger, der bare vil noget.

Jeg glæder mig til at læse den 3. og afsluttende bog om Ilka, men jeg håber, at Sara Blædel igen begynder at skrive om en efterforsker ved det danske politi.

fire krimihjerterPeoples’Press 2017 – 330 sider

 

Findals krimiside

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Har du læst den? Hvad synes du?