“Brændte sjæle” af Inger Wolf

Det er ingen hemmelighed, at Inger Wolf er en af de danske krimiforfattere jeg sætter størst pris på at læse. Inger Wolf, har skrevet 7 bøger i serien om kriminalbetjenten Daniel Trokic, men Brændte sjæle, er første del af en helt ny serie.

Lad mig starte med at nævne, at vi ikke har at gøre med vores egen lille privatdetektiv. Christian Falk, som selv er psykiater, har en god ven ved politiet og bliver derfor kontaktet, for at yde faglig bistand i en temmelig underlig sag. En mand meldes savnet og snart er vi i gang med alt fra euforiserende svampe til parterede lig. Mere siger jeg ikke 🙂
 
Sideløbende følger vi Christian på arbejde på psykiatrisk hospital, hvor han er i gang med et større nordisk projekt, som går ud på at scanne hjernerne på henholdsvis raske hjerner og seriemorderes hjerner. Her opdager han, at en af de frivillige forsøgspersoners scanningsbillede, er identisk med seriemordernes. Vedkommende er på fri fod og har opgivet falsk identitet!
 
Brændte sjæle er efter min mening, endnu en super god bog fra Inger Wolf. Der er masser af uhygge, opklaringsarbejde og et snørklet plot. Den er skrevet i et letlæst, flydende og humoristisk talesprog. Vi slipper for alt for meget parforhold og føleri, men samtidig får vi et rigtig klart billede af hvem Christian Falk er som person. Der er heller ikke nogen tvivl om, at Frk. Wolf har noget på hjerte i denne bog. Jeg tror hun vil pille lidt ved vores virkelighedsopfattelse og ved hvordan psykiatrien holder fast i teorier og danser lidt efter medicinalselskabernes piber. Noget i den retning. Og hun formåede at sætte mine tanker i gang. At gøre mig nysgerrig på psykedelikas effekt i syge såvel som raske hjerner. Er den virkelighed vi befinder os i, den ægte eller er der noget mere og større derude, som er mindst lige så rigtigt, hvis bare vi får lidt hjælp til at sanse og forstå den?? Interessant og skræmmende på samme tid.
 
Fem krimihjerter
Læs også Jans anmeldelse HER
Tine – Team Krimifan & Frk. Tines krimitanker
Har du læst den? Hvad synes du?