Forlagets beskrivelse

Russiske Nina Markova har altid drømt om at flyve. Da nazisterne angriber Sovjetunionen, sætter hun alt på spil for at blive en del af de legendariske Night Witches – et kvindeligt natbomberegiment, der skaber kaos for den tyske fjende på østfronten.

Da hun strander bag fjendens rækker, bliver Nina bytte for den farlige kvindelige nazist kendt som Jægerinden, og Nina må kæmpe med alt, hvad hun har, for at holde sig i live.

Forandret af krigens rædsler er den britiske krigskorrespondent Ian Graham blevet nazijæger, men det er især et mål, som han er desperat efter at fange: Jægerinden.

I sin intense jagt på dette sagnomspundne spøgelse bliver det klart for ham, at han har brug for hjælp fra det eneste vidne, der nogensinde har undsluppet Jægerinden, i live: Nina.

Anmeldelse

Jeg har netop læst de sidste sider i Kate Quinns nyeste roman på dansk Jægerinden.

Jægerinden tager udgangspunkt i begivenheder unden slutningen af 2. verdenskrig. Nazityskland er under pres på flere fronter. Ved krigens afslutning, er der mange som flygter ud af Tyskland – de håber de kan starte et nyt sted, på en frisk – deres ønske er ikke at skulle se sig over skulderen. Er der mon nogen som har opdaget hvem “jeg” er? og ikke mindst hvad jeg foretog mig under 2. verdenskrig i Tyskland?

Anden verdenskrig og nazismen i det hele taget, er et univers hvor der er sket så mange forfærdelig ting – at selv den vildeste fantasi kan overgåes af de uhyrligheder der blev begået dengang.

Kate Quinn oplyser i et særligt efterskrift i bogen, om hvad hun er blevet inspireret af og hvordan personerne er inspireret af virkelige personer. Kate Quinn bliver dog også chokeret over at finde ud af under sin research, at der var 53 tyske krigforbrydere som boede i USA – lige efter krigen. Dette chokerende var selvfølgelig at svaret blev oplyst under en rutinehøring i Demokraternes Hus i 1974.

Personerne er fint karakteriseret i bogen, at du som læser, kommer til at holde af dem allesammen. Måske knapt så meget en enkelt af dem. Personerne er meget forskellige, men alligevel drages de på en måde mod hinanden.

Når du læser bogen, vil det til tider løbe dig koldt ned af ryggen. Du bliver hurtigt fanget af historien. Jordan var jeg ret vild med, hun er altså sej.

Er du det mindste interesseret i 2. verdenskrig – så skynd dig at læse denne. Den er virkelig spændende.

Jeg elsker den, også fordi den tager emner op som faktisk er vildt vigtige. Som for eksempel – er der ting som er bedst tjent med at blive glemt? En anden grund til at elske den er at den delvist bygger på virkelige personer sat ind i en fiktiv historie. Denne fiktive historie kunne dog lige så godt være sand.

Historien er utroligt spændende, vedkommende, realistisk og fortalt så levende.

Jægerinden er helt oplagt til en læsegruppe – her er der virkelig noget at diskutere. Som en ekstra service er der bag i bogen et par sider med spørgsmål/emner man kan diskutere.

fire krimihjerter

Jægerinden af Kate Quinn er modtaget som et anmeldereksemplar fra Harper Collins Nordic DK

Du kan også læse mine anmeldelser m.m. på min krimiblog Krimihjerte

Har du læst den? Hvad synes du?