Forlagets beskrivelse:

Lederen af Det Radikale Venstre og landets kommende statsminister myrdet i sine forældres hjem i Charlottenlund. Fundet i sin brors blodige favn og med drabsvåbnet – en økse – ved sin side.

Presset ud af politikorpset og med en bror, der er dræbt i tjenesten, er Andreas Bjørn på vej direkte mod afgrunden. Og da ekskæresten Katharina, lillesøster til både offer og hovedmistænkt, beder om hjælp, står han overfor sit livs dilemma. 

Og morderen er langtfra færdig…

43 år tidligere i Athen slog juntaen ned på fredelige demonstranter med uhørt brutalitet. I et kaos af molotov-cocktails og revolutionsromantik mødte en ung dansk arkæolog kærligheden og blev forandret for altid.

Hvilken andel har fortidens heksekedel af sex og politik i nutidens tragedie? Og kan Andreas undslippe sin døde brors skygge og satndse morderen, før det er for sent?

Anmeldelse:

Fredag d. 23. september 2016, var jeg til bloggerarrangement med Jakob Melander, Bibelselskabet og en håndfuld andre bloggere.

Bibelselskabet, er ikke det selskab, Jakob Melander normalt udkommer hos, så de lagde ud med at fortælle hvordan aftalen var kommet i stand. De fortalte, at de ønskede at udgive en krimi med en slags nyfortolkning, af de bibelske historier. De kontaktede Jakob, som synes idéen lød som en sjov udfordring.

Jeg vil lige slå fast, at hvis man som jeg, på ingen måde er kristen og ikke interesserer sig for hverken gud eller Jesus, så vil dét med den bibelske historie, ikke være noget du skænker en tanke. Jeg kan da godt få øje på, at der er en drejning omkring Kain og Abel, men jeg havde aldrig tænkt tanken, hvis ikke andre havde nævnt det på mødet 🙂

Vores hovedperson er mest Andreas, som er tidligere politibetjent, søn af politichefen og som mistede sin bror i en skudepisode for 10 år siden. Der er en hel del flere jeg-fortællere med, men Andreas er den vi kommer tættest ind på livet af. Andreas er stadig optaget af drabet på sin bror, som aldrig er blevet opklaret. Da der sker et røveri, med stort set samme udgang, puster Andreas endnu engang liv i sagen, hvilket mildest talt ikke falder i god jord hos politiet.

Samtidig bliver en højtstående politiker slået ihjel og Andreas bliver kontaktet af dennes far og søster, som også er Andreas’ ekskæreste. Hun gør ham stadig blød i knæene, så han har svært ved at takke nej til deres ønske om, at hjælpe dem. En sideløbende historie om ekskærestens far Johannes, som foregår i Grækenland i 1973, giver ekstra dybde til historien og trækker selvfølgelig sine spor frem til de sager der står for opklaring i nutiden.

Alt i alt en super god historie, som holdt mig fanget hele vejen igennem. Den er virkelig velskrevet og i et sprog der er hverdagsagtigt og bare flyder og får personerne til at fremstå troværdige. Undervejs havde jeg egentlig tænkt, at bogen skulle lande på 4 krimihjerter, men da vi nåede slutningen, blev det hele ligesom lidt for let efter min mening. Det er ikke opklaringsarbejdet der får Andreas og politiet på sporet af gerningsmanden. Det er et brev/dagbog, hvor det hele er skrevet ned og bum, så har de stykket det hele sammen, inklusiv gerningsmandens følelser, motiv og hvordan alting i øvrigt ellers hænger sammen. Det er lidt ærgerligt, synes jeg, for plottet er egentlig super godt og temmelig brutalt. Derfor lander Elektra på 3 krimihjerter. Det er dog stadig en virkelig god og tankevækkende bog om hvad både kærlighed og dybt sort had, (måske) kan drive mennesker til.

Tre krimihjerter

Tine – Team Krimifan og Frk. Tines Krimitanker 🙂

Plottet er virkelig godt skruet sammen, det er en krimi på allerhøjeste niveau. Efter min mening er det Jakob Melanders absolut bedste krimi til dato.

Historien er meget spændende. Familien Barfoed er ikke uden hemmeligheder, og sammen med historien om Andreas Bjørn løfter det krimien til et ekstremt højt niveau. Som sjældent ses i danske krimier.

Elektra er en krimi, som du nødigt ligger fra dig når du først er gået i gang. Og WAUW for en slutning, den er ikke for alt for sarte sjæle.

For mig har været årets krimi-oplevelse.

Den SKAL du simpelthen bare læse, for den har det hele – et fantastisk godt plot, yderst velskrevet og den var en læseoplevelse ud over det sædvanlige. Hvis du kun øsnker at læse én krimi i år – så skal du vælge denne. Efter min mening er det en af de aller aller bedste krimier som er udkommet på dansk i år.

Fem krimihjerter

Team Krimifan Lone og http://www.krimihjerte.dk

Har du læst den? Hvad synes du?