Denne bog er anmeldt af både Lone Maj Knudsen, Jan Findal, Per Drustrup Larsen og Anna-Luisa Alonso

Handling:

For fire år siden blev Sif Magnisdóttir voldtaget og næsten dræbt i en gyde på Christianshavn. Siden har hun levet med invaliderende psykiske eftervirkninger og frygtet den dag, hvor hendes overfaldsmand – den beregnende psykopat Johan Pressler – vil blive løsladt.

Da det sker, eksploderer en bandekrig i Københavns gader, orkestreret af Johan Pressler. Den traumatiserede krigsveteran Thor Eriksen bliver sendt af sted for at udrydde problemet Magnisdóttir, opdager Sif, at hun bare er en brik i et spil.

Men Sif har en hemmelighed. Hendes tid som offer er forbi.

Anmeldelse:

Jeg er Sif er hvad jeg vil kalde den første krimi fra Thomas Clemen. Thomas Clemen har udgivet 2 bøger tidligere, men det er vist nærmere hvad man kan kalde thrillere.

Jeg er Sif er en ganske god krimi, med en noget utraditionel hovedperson – ikke nogen helt normal efterforsker. Du kommer helt automatisk til at synes om Sif, så derfor skal du også lige læse lidt mere – og det er en af grundene til at du hurtigt kommer igennem denne spændingsmættede krimi.

I Jeg er Sif kommer vi virkelig vidt omkring; nordiske guder, loyalitet, hævn og svigt.

Der er nogle rigtig gode personskildringer, et persongalleri som er spændende og nærværende. Langt de fleste af personerne har deres at kæmpe med. Jeg synes faktisk ikke der er en eneste person i den krimi, som jeg ville undvære – for så ville det være som om der manglede noget. Da jeg læste Jeg er Sif, kunne jeg se det hele for mig.

Handlingen og plottet synes jeg er bygget op på en rigtig god måde, det fremstår realistisk men stadigvæk med et strøg af noget uden afsæt i realisme. Når man læser bøger af Thomas Clemen, så skal man være forberedt på at alt ikke nødvendigvis er som det lader. Der er dog langt mere udtalt i Berlin 404 end Jeg er Sif.

fire krimihjerter

http://www.krimihjerte.dk

Jan Findals anmeldelse:

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at ”Jeg er Sif” er en spændende bog. Der er gang i handlingen, og der sker noget hele tiden.

De voldsomme og brutale beskrivelser skorter det bestemt heller ikke på.

Personerne i bogen fremstår tydeligt. Hovedpersonen Sif er udstyret med nogle evner, som gør, at hun gennem sine drømme kan forudsige fremtiden. Det fænomen kan jeg godt stille mig noget tvivlende overfor.

Jeg har også mine tvivl, hvad angår den traumatiserede krigsveteran Thor Eriksen, der er er en slags ”hit-man” for en bande. Han tror nemlig, at de ordrer, som beregnende bandeledere udsteder til ham, kommer fra asaguden Odin.

Kan en så traumatiseret mand godt planlægge drab og vold på så snedig og forudseende vis, som han gør og så samtidig fuldt og fast tro på, at det er Odin, der står bag?

En af bogens øvrige personer har jeg også min tvivl om, men for ikke at røbe noget af intrigen, undlader jeg at komme nærmere ind på vedkommende.

Til gengæld synes jeg beskrivelserne af bogens andre personer er glimrende. Det gælder fx den ambitiøse politikvinde Juliane, enspænder-politikommissæren Mogens og ikke mindst den modbydelige psykopat Johan Pressler.

Det er flere temaer i bogen bl.a. bandekrig, krigsveteraner, drømmes forudsigelse af hændelser samt kærlighed og svigt.

Hvad bandekrigstemaet – som er bogens hovedtema – angår, så forekommer det mig ikke helt realistisk, at nogle ældre mænd, som i ungdommens vår tilhørte en hårdkogt bande, nu fremstår som nydelige, velklædte og velhavende mænd, der stadig på barsk vis tager aktiv del i den herskende bandekrig.

På trods af mine kritiske kommentarer og tildeling af kun 3 krimihjerter, synes jeg bestemt, at bogen er meget spændende og værd at læse, og da den i den grad ender med en cliff-hanger, skal jeg under alle omstændigheder læse efterfølgeren.

Modtryk 2017 – 349 sider

Tre krimihjerter

www.findalskrimiside.dk

Per Drustrup Larsens anmeldelse:

Sif er en interessant person, og det bliver spændende at følge hendes cidere færd, for forfatteren har lovet, det bliver en serie. Hun minder mig iøvrigt rigtigt meget om Lisbeth Salander – en traumatiseret kvinde, der vælger aktiv modstand og med en god makker.

Elementerne i krimien er mange: personlige traumer, voldtægt, mishandling, psykopati, narkohandel, bandeopgør, magtkampe, politiarbejde, København, nordisk mytologi og en mystisk organisation, der ikke afsløres ret meget om her i første del af serien. Det lyder kompliceret, og det er bestemt heller ikke alt, der hænger 100 % overbevisende sammen. Der er flere usandsynligheder undervejs.

Alligevel bliver det spændende at følge med i alt det, der sker omkring Sif. Det skyldes i høj grad den skrivestil, forfatteren har valgt med skiftende fortæller- og synsvinkler, et højt actionniveau samt et ret koncentreret sprog med kort sætninger og højt tempo.

De mange handlingselementer betyder selvfølgelig også mange konflikter. Ud over parterne i bandernes krig om narkohandelen samt Sifs voldsomme konflikt med sin nu løsladte voldtægtsmand er der magtkampe internt i politiet, organisationen af bagmænds konflikt med samfundet og krigsveteran Thors konflikter til flere sider.

Med bagsidens tekst og mine bemærkninger er der forhåbentlig skabt et indtryk af bogen, så I kan afgøre, om I vil give jer i kast med bogen. Selv vil jeg gerne også læse den næste bog om Sif, men jeg håber, der kommer mere styr på plotstyringen og lidt mere på sandsynligheden.

Jeg giver bogen 6 skydeskivepoint på min egen blog –Drustrups Bogblog – og 3 krimihjerter her.

Tre krimihjerter

 

Anna-Luisas anmeldelse

Jeg er Sif var for mig enormt tung i starten, og jeg havde nær givet op og lagt den fra mig ulæst.

Jeg synes det er virkeligt ærgerligt at starten for mig er for forvirret og rodet, for bogen bliver faktisk rigtigt god, og fortæller en relevant historie og krig og PTSD og de følgevirkninger der kan bære heraf – på samme måde som bogen portrætterer unge piger med ønske om anerkendelse, næsten uanset prisen.

En samfundsrelevant og vigtig historie, som jeg desværre synes fanger mig alt for sent, og derfor må bogen blive på de tre krimihjerter, til trods for at der i den grad skabes spænding efterhånden som handlingen skrider frem.

Tre krimihjerter

 

Har du læst den? Hvad synes du?