Jeg er Sif af Thomas Clemen

Denne bog er anmeldt af både Lone Maj Knudsen og Jan Findal

Handling:

For fire år siden blev Sif Magnisdóttir voldtaget og næsten dræbt i en gyde på Christianshavn. Siden har hun levet med invaliderende psykiske eftervirkninger og frygtet den dag, hvor hendes overfaldsmand – den beregnende psykopat Johan Pressler – vil blive løsladt.

Da det sker, eksploderer en bandekrig i Københavns gader, orkestreret af Johan Pressler. Den traumatiserede krigsveteran Thor Eriksen bliver sendt af sted for at udrydde problemet Magnisdóttir, opdager Sif, at hun bare er en brik i et spil.

Men Sif har en hemmelighed. Hendes tid som offer er forbi.

Anmeldelse:

Jeg er Sif er hvad jeg vil kalde den første krimi fra Thomas Clemen. Thomas Clemen har udgivet 2 bøger tidligere, men det er vist nærmere hvad man kan kalde thrillere.

Jeg er Sif er en ganske god krimi, med en noget utraditionel hovedperson – ikke nogen helt normal efterforsker. Du kommer helt automatisk til at synes om Sif, så derfor skal du også lige læse lidt mere – og det er en af grundene til at du hurtigt kommer igennem denne spændingsmættede krimi.

I Jeg er Sif kommer vi virkelig vidt omkring; nordiske guder, loyalitet, hævn og svigt.

Der er nogle rigtig gode personskildringer, et persongalleri som er spændende og nærværende. Langt de fleste af personerne har deres at kæmpe med. Jeg synes faktisk ikke der er en eneste person i den krimi, som jeg ville undvære – for så ville det være som om der manglede noget. Da jeg læste Jeg er Sif, kunne jeg se det hele for mig.

Handlingen og plottet synes jeg er bygget op på en rigtig god måde, det fremstår realistisk men stadigvæk med et strøg af noget uden afsat i realisme. Når man læser bøger af Thomas Clemen, så skal man være forberedt på at alt ikke nødvendigvis er som det lader. Der er dog langt mere udtalt i Berlin 404 end Jeg er Sif.

fire krimihjerter

http://www.krimihjerte.dk

Jan Findals anmeldelse:

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at ”Jeg er Sif” er en spændende bog. Der er gang i handlingen, og der sker noget hele tiden.

De voldsomme og brutale beskrivelser skorter det bestemt heller ikke på.

Personerne i bogen fremstår tydeligt. Hovedpersonen Sif er udstyret med nogle evner, som gør, at hun gennem sine drømme kan forudsige fremtiden. Det fænomen kan jeg godt stille mig noget tvivlende overfor.

Jeg har også mine tvivl, hvad angår den traumatiserede krigsveteran Thor Eriksen, der er er en slags ”hit-man” for en bande. Han tror nemlig, at de ordrer, som beregnende bandeledere udsteder til ham, kommer fra asaguden Odin.

Kan en så traumatiseret mand godt planlægge drab og vold på så snedig og forudseende vis, som han gør og så samtidig fuldt og fast tro på, at det er Odin, der står bag?

En af bogens øvrige personer har jeg også min tvivl om, men for ikke at røbe noget af intrigen, undlader jeg at komme nærmere ind på vedkommende.

Til gengæld synes jeg beskrivelserne af bogens andre personer er glimrende. Det gælder fx den ambitiøse politikvinde Juliane, enspænder-politikommissæren Mogens og ikke mindst den modbydelige psykopat Johan Pressler.

Det er flere temaer i bogen bl.a. bandekrig, krigsveteraner, drømmes forudsigelse af hændelser samt kærlighed og svigt.

Hvad bandekrigstemaet – som er bogens hovedtema – angår, så forekommer det mig ikke helt realistisk, at nogle ældre mænd, som i ungdommens vår tilhørte en hårdkogt bande, nu fremstår som nydelige, velklædte og velhavende mænd, der stadig på barsk vis tager aktiv del i den herskende bandekrig.

På trods af mine kritiske kommentarer og tildeling af kun 3 krimihjerter, synes jeg bestemt, at bogen er meget spændende og værd at læse, og da den i den grad ender med en cliff-hanger, skal jeg under alle omstændigheder læse efterfølgeren.

Modtryk 2017 – 349 sider

Tre krimihjerter

www.findalskrimiside.dk

 

Har du læst den? Hvad synes du?

Comments