“Jeg finder dig” af Pernilla Ericson

Bogen er anmeldt af både Betina Nielsen og Per Drustrup Larsen.

Forlagets beskrivelse:

En forræder i politiet. Vidner, der bliver truet. Og en lejemorder, der ikke er til at stoppe.

Erlagruppens ”fikser”, Richard Falke, er i livsfare. Han sidder inde med oplysninger, der kan fælde den kriminelle underverdens mest magtfulde mand, og uret tikker mod en kommende retssag. En lejemorder får til opgave at gøre Rickard tavs, godt hjulpet på vej af en forræder i politistyrken. Erlagruppen gendannes og med politibetjent Liv Kaspi i spidsen, jagter de lejemorderen. Liv er tvunget til at bruge al sin styrke og dygtighed for at overleve – og redde dem hun elsker allermest.

Betina Nielsens anmeldelse:

Dette er anden bog om “Erlagruppen”, som vi lærte at kende i den første bog “Sporene vi efterlader os”. Her blev gruppen, som var nøje sammensat efter medlemmernes evner inden for de specifikke områder stiftet. Denne sammensætning af folk  skulle bruges i en privat  efterforskning, der helst skulle gå under mediernes søgelys og ikke mindst politiets.

Nu er der igen brug for at gruppen samles, da en af gruppens medlemmer Richard Falke er raget uklar med en af de mest magtfulde bagmænd i den kriminelle underverden. Der er en høj pris på Falkes hoved, da han ligger inde med oplysninger, der kan styrte hele det kriminelle imperium.

Liv Kaspi, der til hverdag er politibetjent, men alligevel er en del af gruppen, tvinges hele tiden til at gå på kompromis med sin loyalitet over for sit politiarbejde, for at følge sit hjerte og mavefornemmelse. Her spiller hun et højt og livsfarligt spil, hvor en forræder i politistyrken hele tiden spænder ben for Liv.

En rigtig spændende krimi, hvor du bliver nødt til at starte med den første i serien, for din oplevelse bliver så optimal som mulig.

fire krimihjerter

Per Drustrup Larsens anmeldelse:

I dette andet bind i serien kommer den ret specielle og private efterforskningsgruppe, Erlagruppen, igen på hårdt og farligt arbejde i en dramatisk sag. Et af gruppens medlemmer måtte gå under jorden udenlands efter begivenhederne i første del af serien, og nu jages han af en lejemorder styret af en rigtig led karl.
Bagsideteksten fortæller tilstrækkeligt om handlingen, så jeg afslører ikke mere, men igen fortæller Pernilla Ericson sin historie på velskrevet og stram vis, så bogen er effektiv spænding og krimiunderholdning, der er baseret dele af virkeligheden. Det fremgår af forfatterens efterskrift, men det viser sig heldigvis også undervejs i forfatterens greb om plot og begivenheder.
Afslutningen lægger ikke spor ud til en fortsættelse af serien, men mon ikke der kommer flere bøger om Erlagruppen. Det kan Pernilla Ericson nok fortælle mere om på årets krimimesse, hvor hun er på programmet.
Den får 4 krimihjerter her og 8 skydeskivepoint på min egen blog Drustrups Bogblog.

fire krimihjerter

Pernilla Ericson
Jeg finder dig
HarperCollinsNordic, 2017

347 sider

 

Har du læst den? Hvad synes du?