“Jeg kan se dig” af Mari Jungstedt

Forlagets beskrivelse: “Jeg kan se dig” er 15. bog i Mari Jungstedts Gotland-krimiserie om et mystisk drab på tre studerende på en afsides ø på Gotland.
Turistsæsonen er overstået på Gotland, og stilheden sænker sig langsomt i det smukke septembervejr. På den isolerede Lilla Karlsö forventer Frida Vallskog sammen med sin kæreste og studievenner fra jura at tilbringe en skøn weekend inden deres semester begynder. Men efter et kort hvil i armene på sin kæreste vågner Frida op til et mareridt. Hendes kæreste og de to andre venner er slået ihjel. Det bliver op til politikommissær Anders Knutas at opklare den chokerende sag med forbindelse til fortidens hemmeligheder og en skræmmende besættelse.

Er til du til gode sommerkrimier og elsker du serier der bare fortsætter, så er det med at komme i gang med Mari Jungstedts Gotland serie. “Jeg kan se dig” er 15. Bind i serien om Anders Knutas og Karin Jacobsson. Jeg nød virkelig at læse om Gotland igen og mødet med Anders og Karin var et dejligt gensyn. Der er sket meget for dem i løbet af 15 bøger, og det er spændende at følge deres udvikling, og man må sige der er en god cliffhanger og det er tydeligt der kommer bog nr. 16.

Plottet er godt og der er lidt nytænkning i forhold til udførslen af mordene og det er dejligt forfriskende. Hvis man skal drysse lidt malurt i bægeret, så kunne et par uddybninger af plot/handlinger nogle steder godt give mening. Det tæller dog ikke synderligt ned, da Gotland serien er gedigen krimi-hygge og det er gode historier. Jeg giver fire krimihjerter og ser frem til næste bog i serien.

fire krimihjerter

Udgivet af People’s Press 29. Maj 2020

Har du læst den? Hvad synes du?