Første del af serie om kriminalkommissær Nikki Galena, der af personlige grunde nærmest er en 1-persons hær i kampen mod narkotika i en engelsk by på kanten af marsken. Flere samtidige forbrydelser komplicerer situationen, og det bliver meget dramatisk. 

Fra bogens bagside:
Byen Greenborough plages af en række forbrydelser begået af kriminelle iført uhyggelige masker, hvilket gør det så godt som umuligt at opklare sagerne. Hvor kommer maskerne fra? Og hvem er det, der deler dem ud til byens småkriminelle rødder?

Samtidig forsvinder en mønsterstuderende på marsken, og kriminalkommissær Nikki Galena – kendt som Gale Galena for sine ringe samarbejdsevner og sin hårde kurs over for byens narkoforbrydere – frygter, at der er tale om en alvorlig forbrydelse. Samtidig kæmper hun for at bevare sin stilling. Hun har fået en sidste advarsel. Kun hvis hun kan få det til at fungere med sin nye makker, Joseph Easter med tilnavnet Fromme Joe, kan hun få lov at blive.

Kan Nikki og Joe mon nå at redde den forsvundne studerende, eller er hun allerede død? Og har hendes forsvinden forbindelse til sagen om maskerne, som det i så fald haster med at få opklaret?

Min anmeldelse:
Det er første del af serien om Nikki Galena. Bind 2 og 3 i serien er også udkommet på dansk og hedder “Skygger over marsken” og “Jagtet på marsken”. Dem har jeg ikke læst endnu, men jeg er efter læsning af første del da nødt til i første omgang at læse fortsættelsen for at få svaret på de sidste spørgsmål mht. Nikki Galenas personlige forhold og på, hvordan forholdet til den nye makker udvikler sig.

Krimigåderne bliver dog løst bortset fra at få fanget den sidste af forbryderne, og jeg var godt underholdt undervejs i de dramatiske historier. Der er nemlig flere historier bl.a. om de unge maskebærende småforbrydere, bortførelsen af nogle unge piger, mordet på den ene, en ny og mere voldelig gruppe forbrydere, Nikkis samarbejde med de traditionelle gangstere i byen, samarbejdet internt i politiet samt Nikkis dybt personlige kamp mod narko.

Det er en spændende bog, hvor en egenrådig efterforsker, der effektivt og på sin helt egen måde udgør en slags 1-persons hær i kampen mod specielt narkotika, er en interessant person at følge. Der er flere klassiske krimielementer i bogen, der alligevel bliver til noget specielt i kraft af de mange elementer i historien og de interessante personer.

Det bliver til 8 skydeskivepoint på min egen blog og 4 krimihjerter her fire krimihjerter

Joy Ellis
Mord på marsken
Alpha Forlag, 2022
330 sider

Bogen er læst på Mofibo

PER DRUSTRUP LARSEN – DRUSTRUPS BOGBLOG

Har du læst den? Hvad synes du?