Det er ikke en bog for alt for forsigtige læsere. Samtidig er det en bog, som balancerer på grænsen til det skræmmende sandsynlige i et polariseret og bevæbnet USA, og det er især det, der gør bogen både relevant og skræmmende.

Fra bogens bagside:

En gådefuld kidnapning
En varm sommeraften bliver en forsker fra Center for Sygdomsbekæmpelse i Atlanta af ukendte gerningsmænd bortført på en parkeringsplads foran et indkøbscenter. Forskeren er som forsvundet fra jordens overflade, og politiet er desperat efter at finde gerningsmændene og redde forskerens liv.

En ødelæggende eksplosion
En måned senere forstyrres freden en stille søndag eftermiddag af et øredøvende brag, og få sekunder efter flænses luften af endnu en ødelæggende eksplosion. To bomber er bragt til sprængning i et af de travleste områder i Atlanta, som er hjemsted for både Emory University, to store hospitaler, FBI’s hovedkvarter og Center for Sygdomsforebyggelse.

En djævelsk fjende
Retsmedicineren Sara Linton og hendes partner Will Trent, som er specialagent ved GBI, haster til gerningsstedet og træder direkte ind i et dødbringende komplot, hvor tusinder af menneskers liv står på spil. Da kidnapperne også bortfører Sara, går Will undercover for at redde hende og forhindre en massakre, hvormed han også sætter sit eget liv på spil for den kvinde og det land, han elsker.

 

Min anmeldelse:
Denne seneste del af serierne med Will Trent og Sara Linton (se nederst i anmeldelsen) er en af de bedste i serien. Foruden Karin Slaughters ubestridte evne til at styre hovedpersonerne og et plot skyldes det for mig især den skræmmende og faktuelle baggrund, der har givet Karin Slaughter ideen til sin historie.

Selv om det forhåbentligt er overdrevet – og det er det jo nok med en forfatters frie hænder til at overdrive/stramme – så er de eksisterende tendenser i det polariserede amerikanske samfund til stede. Ekstremisme og besiddelse af våben er beviseligt en farlig kombination, og netop væksten i ekstreme grupper i USA har inspireret Karin Slaughter til plottet i denne bog. At hun så har bragt handlingen ud over det – lidt endnu? – faktuelle niveau er netop den skønlitterære forfatters chance for at vise, hvor galt det kan gå. Og det går galt!

I den meget dramatiske historie bliver både Will Trent og Sara Linton aktivt involverede med stor personlig risiko i kampen for at undgå, at rigtigt mange amerikanere udsættes for et højreekstremistisk terrorangreb. Hvordan det går, vil jeg selvfølgelig ikke afsløre, men der er voldsomme oplevelser og grænseoverskridende hændelser undervejs. Så det er ikke en bog for alt for forsigtige læsere. Samtidig er det en bog, som balancerer på grænsen til det skræmmende sandsynlige. Og det sidste er mindst lige så væsentligt er det for mig og gør læsningen af bogen endnu stærkere.

Det vil også ligne Karin Slaughter dårligt, hvis ikke der også sker en udvikling i det personlige forhold mellem de to makkere, så det er der også blevet plads til, men det er dramatikken og det farlige, der er i fokus. Og så foregår det meste endda i Karin Slaughters egen hjemby, Atlanta.

Bogen får 9 sikre stjerner på min egen blogs krimispændingsskydeskive og 5 krimihjerter her Fem krimihjerter

Karin Slaughter
Den sidste enke
HarperCollinsNordic, 2019
496 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.

PER DRUSTRUP LARSEN  –  DRUSTRUPS BOGBLOG

__________________________________________________________________________________

Serien/serierne
Disse bøger er egentlig én lang serie, hvor Sara Linton i de første 6 bøger danner makkerpar med Jeffrey Tolliver, og i løbet af de (indtil videre) følgende 9 bliver makker og senere partner med Will Trent.

Grant County-serien
– med Sara Linton og Jeffrey Tolliver (af Dansk BiblioteksCenter kaldet ”Sara Linton-serien”)
Mord for øje
Svigt
Kold frygt
Hævneren
Vantro
Hvid død

Sara Linton og Will Trent-serien
(De første to er kun med Will Trent (også kaldet Atlanta-serien), og de følgende også med Sara Linton fra Grant County-serien.)
Mørk treenighed
Bortført
Genesis
Brudt
Dybt fald
Forbryder
I skjul
En holdt kvinde (Anmeldt her: https://blog.drustrup.dk/?p=243)
Den sidste enke

Selvstændige bøger:
Desuden har jeg anmeldt disse selvstændige bøger:
Brudstykker (Anmeldt her: https://blog.drustrup.dk/?p=88)
Den gode datter (Anmeldt her: https://blog.drustrup.dk/?p=159)
Det rene guld (Sammen med Lee Child) (Anmeldt her: https://blog.drustrup.dk/?p=330)

Har du læst den? Hvad synes du?