Denne bog er anmeldt af Anna-Louisa Alonso og Tine Færch. Læs anmeldelserne herunder:

KEMIKEREN er en medrivende spændingsroman om en eksagent, der er på flugt fra sine tidligere arbejdsgivere, da hun bliver nødsaget til at tage en sidste sag for at rense sit navn og redde sit liv.

Hun arbejdede engang for den amerikanske regering, men det er der kun meget få mennesker, der ved. Hun er ekspert inden for sit område og er en af de mørkeste hemmeligheder i et agentur så hemmeligt, at det ikke engang har et navn. Og da de besluttede sig for, at hun var en belastning, kom de efter hende uden advarsel.

Nu bliver hun sjældent det samme sted eller bruger det samme navn i særlig lang tid af gangen. De har slået den eneste person, hun kunne stole på ihjel, og hendes viden udgør en trussel. De vil have hende af vejen, jo før jo bedre.

Da hendes tidligere kollega tilbyder hende en vej ud, indser hun, at det er hendes eneste chance for at slippe af med den målskive, hun har på ryggen. Men det betyder, at hun skal udføre et sidste job for sin tidligere arbejdsgiver. Det viser sig, at den nye information, hun tilegner sig, kun gør hendes egen situation mere farlig.

Nødsaget til at stå ansigt til ansigt med truslen, forbereder hun sit livs hårdeste kamp, men pludselig falder hun for en mand, som komplicerer muligheden for, at hun vil overleve. I takt med hun ser sine muligheder gradvist forsvinde, må hun anvende sit unikke talent på måder, hun aldrig har drømt om.

Sådan skriver forlaget om Kemikeren, som er en helt anderledes genre en Stephanie Meyers ellers er kendt for med sin berømte Twilight serie, som er solgt i over 155mio. eksemplarer verden over.

Selv har jeg endnu aldrig fået læst noget fra Stephanie Meyers hånd, og jeg gik til denne bog med en smule skepsis – ville hun også holde vand i thrillergenren?

Stephanie Meyers holder 100% – hun formår med sin fortælling om kemikeren Juliana Fortis at fortælle en historie, som er både langt ude – og måske endda slet ikke så urealistisk som den syner ved første tanke.

Juliana Fortis arbejder i et hemmeligstemplet laboratorium sammen med sin mentor og (næsten) faderfigur, som en dag omkommer i en eksplosion i laboratoriet på et tidspunkt hvor Juliana helt tilfældigt befinder sig i et tilstødende lokale. Grundet forudgående begivenheder får Juliana mistanke til at eksplosionen er et bevidst forsøg på at dræbe dem begge, og hun tager straks på flugt fra ukendte forfølgere.

Juliana skifter nu navn og lever et hemmeligt liv – konstant på vagt og i alarmberedskab. Hun oplever gentagne forsøg på at komme hende til livs, men på grund af sin skarpe hjerne og sine evner i laboratoriet formår hun at overliste sine angribere.

En dag modtager hun dog en mail fra en gammel bekendt. En anmodning om hjælp. Hjælp til at skåne tusindvis af civile liv – kan Juliana ignorere denne anmodning, eller er hun nødt til at risikere sin egen sikkerhed i forsøget på at undgå drab på kvinder og børn i massevis?

Kemikeren er en intelligent thriller med et fremragende plot.

Den kan synes lidt tung i starten, men giv den tid, den vinder hurtigt, og spændingen holder hele vejen igennem.

fire krimihjerter

Anmeldelse af Tine Færch:

At læse Kemikeren, er som at læse en film..  Hele bogen, er skrevet i så tydeligt og billedligt et sprog, at man ser hver eneste handling, som en scene i en film. Sådan var det for mig, i hvert fald. Hver gang jeg holdt læsepause, føltes det, som at blive afbrudt i en film jeg var ved at se.

Juliana, eller Alex eller.. ja hvad hedder hun egentlig vores hovedperson? Hun har arbejdet for den amerikanske efterretningstjeneste. Hendes job som kemiker, var med til på grusommeste vis, at knække selv de mest hårdkogte terrorister. Enheden hun arbejdede for var tophemmelig, og derfor er der heller ikke nogen der savner hende, da hun pludselig forsvinder. Juliana kommer i besiddelse af fortrolige oplysninger og jagten på hendes liv er startet. Da vi møder hende, har hun levet sådan i flere år. På flugt og med skiftende identiteter. Altid paranoid og med højeste sikkerhedsforanstaltninger sat i værk.

Da hendes tidligere chef kontakter hende, øjner hun en chance for, at få gjort op med fortiden og de mennesker der vil hende til livs. Hun føler sig nødsaget til at hjælpe ham, for derved at hjælpe sig selv. Det bliver på alle måder et skæbnesvangert foretagende.

Normalt er jeg ikke til alt for meget kærlighedsliv i de krimier jeg læser. Helst bare lige på og indviklet plot med masser af blod og gru. Det her er en hel anden slags bog. Den er kategoriseret som thriller, hvilket rammer meget godt plet. Den er spækket med spænding og action, tilsat en god portion kærlighed. Heldigvis spildes tiden ikke med unødvendige sexscener, og det at læse bogen, føles som sagt,  som at se en film.  Derfor passer kærlighedshistorien virkelig godt ind, og man kan sige, at handlingen mere eller mindre, tager udgangspunkt i den. Det fungerer og jeg er vild med den her bog.

Jeg er helt overbevist om, at vi på et eller andet tidspunkt, kommer til at kunne tage i biografen og se en filmatisering af Kemikeren. Og jeg sidder der helt sikkert – på bagerste række i mørket, med maven fuld af popcorn og høje forventninger!

Fem krimihjerter

Tine – Team Krimifan og Frk. Tines Krimitanker

Har du læst den? Hvad synes du?