SEKS OFRE

ÉT LIG

Det er et chokerende syn, der møder den garvede kriminalassistent William ‘Wolf’ Falkes en alt for tidlig morgen i en tom London-lejlighed, der ligger foruroligende tæt på hans egen. En halv meter over gulvet hænger et grotesk lig sirligt arrangeret foran et panoramavinduer. Liget er syet sammen af dele fra seks døde mennesker, men det er hovedet, der ryster Wolf.

Morderen bag ‘værket’ har ikke bare slået seks mennesker ihjel, han har også sendt pressen en liste over sine seks kommende ofre. Wolf og hans hold skal nu forsøge at opklare sekstra mord og afværge seks nye, mens hele verden holder øje med dem.

Bogen er anmeldt af både Anna-Louisa Tanggaard Alonso og Per Drustrup Larsen

Anna-Louisa Tanggaard Alonsos anmeldelse

Jeg har armene over hovedet over denne fantastisk gennemførte debutantkrimi!

Jeg er fuldstændig vild med Daniel Cole og hans hovedperson William ‘Wolf’ Falkes skæve personlighed.

Wolf vækkes en dag ved lyden af vibrationerne fra mobiltelefonen, der i nogens iver i at få fat i Wolf, bevæger sig brummende rundt på laminatgulvet i hans lejlighed.

Det er egentlig hans fri weekend,  men hans overordnede har brug for ham på et gerningssted. Gerningsstedet ligger næsten lige over for Wolfs hjem, så han er hurtigt på pinden. Hvad han ikke var forberedt på, var at der ikke er ét, men dele af seks lig sirligt syet sammen til et lig. Wolf genkender straks hovedet – et ‘spøgelse’ fra Wolfs egen fortid. Men hvem er de andre?Hvorfor er disse brutale mord begået? Hvem er så grusom at dræbe blot for at partere ligene og lave sin helt egen Kludedukke?

Liget er arrangeret præcist så dets ene finger peger lige over på vinduet i Wolf lejlighed.

Politiet er rystet og der må afholdes en pressekonference – Wolf får tjansen, og så snart han er færdig med at udtale sig stoppes han af sin ekskone, der forgæves har forsøgt at ringe Wolf op hele dagen.

Ekskonen Andrea er journalist og har modtaget en liste over seriemorderens næste seks ofre.

Listen indeholder både 6 navne og 6 datoer.

Wolfs navn står som det sidste på listen.

Nedtællingen er startet.

Tik tak. Tik tak.

 

Havde jeg kunne give 6 krimihjerter, havde jeg gjort det til Daniel Cole idag.

En virkelig velskrevet og gennemført udtænkt krimi i verdensklasse!

Læs den!

Fem krimihjerter@annaluisasverden

Per Drustrup Larsens anmeldelse

Seriemord foretaget på den mest bestialske og groteske vis, en seriemorder med en hensigt, truende og uvisse elementer fra tidligere begivenheder samt en politimand i krise og i livstruende fare. Elementerne er bestemt ikke ukendte i krimier.
Derfor begyndte jeg læsningen med en vis skepsis. Vil det være et effektjagende plot, hvor de voldsomme begivenheder bare er voldsomme?

Al min skepsis blev blæst væk af et godt plot med originale elementer og et højt spændingsniveau, der endda stiger støt gennem bogen. Vel er det meget voldsomt, at et lig er sammensat af seks ofre, og vel er det barskt at annoncere sine næste ofre og deres dødsdage, men jeg må sige, at Daniel Cole har rigtigt godt styr på sine virkemidler og alle dele af plottet, der udvikler sig hele tiden. Og gu’ som det er spændende at følge opklaringen, hvor Wolf og hans politifolk, med Andrea Baxter som bogens anden hovedperson på lovens side, kommer på massivt overarbejde. Samtidig med at de skal opkalde de første seks mord, skal de finde og beskytte de kommende ofre – og her er Wolf det sidste navn på listen.

Som erfaren krimilæser var det oplagt for mig, at bogens korte prolog, der foregår 4 år tidligere end bogens begivenheder, har betydning. Men hvordan går først langsomt op for den opmærksomme læser – og det går for sent op for politiet til at undgå alle mordene på listen. Så fortæller jeg ikke mere om bogen, der slutter med…. en ulv i fåreklæder.

Jeg ser meget frem til at møde Daniel Cole på Krimimessen i Horsens, hvor han forhåbentlig vil fortælle om den næste bog, han angiveligt skriver på. Det bliver spændende! Læs om Krimimessen HER

Jeg giver bogen 9 point på min skydeskive på min egen blog , og 5 krimihjerter her:

Fem krimihjerterDrustrup Bogblog

Daniel Cole
Kludedukken
Politikens Forlag, 2017
396 sider

Har du læst den? Hvad synes du?