Denne bog er anmeldt både af Anne Marie Jensen og Jan Findal

Anne Maries anmeldelse:

Wauw – siger jeg bare. Wauw. Denne bog har virkelig givet mig lysten til at læse historiske spændingsromaner tilbage. Efter forlagets beskrivelse fortsætter min anmeldelse.

Forlagets beskrivelse:
1947. I en verden præget af efterveerne fra Anden Verdenskrig står den amerikanske collegepige Charlie St. Clair og er gravid, ugift og på nippet til at blive smidt ud af sin meget anstændige familie. Charlie klamrer sig samtidigt til det desperate håb, at hendes elskede kusine Rose, som forsvandt under krigen i det nazi-besatte Frankrig, stadig er i live, så da Charlies mor slæber hende med til Europa for at få ordnet hendes lille problem, stikker hun af til London, fast besluttet på at finde ud af, hvad der skete med den kusine, hun elsker som en søster.1915. Den Store Krig er et år gammel, og Eve Gardiner brænder efter at bidrage i kampen mod tyskerne. Det får hun uventet chancen for, da hun rekrutteres som spion og sendes ind bag fjendens linjer i det besatte Frankrig, hvor hun oplæres af spionernes dronning, den fascinerende Lili med kodenavnet Alice, som styrer et omfattende netværk af hemmelige agenter lige for næsen af fjenden. 30 år senere bor Eve i et forfaldent hus i London, ensom og fordrukken, hjemsøgt af det bedrag, der endte med at flå Alice-netværket i stumper og stykker. Lige indtil en ung, amerikansk pige braser ind i hendes hus og taler om en person, hvis navn Eve ikke har hørt i årtier. Det sender dem begge ud på en færd for at finde sandheden – uanset hvor den fører hen.

2. Verdenskrig er slut, men USA er stadig præget af ødelæggelserne som krigen medførte. Vi møder Charlie, en ung college studerende, som er gravid, ugift og dermed persona non-grata hos sin egen familie, hvis hun ikke får en abort. Men Charlie har andet at tænke på end sin graviditet, for hvad blev der er af hendes skønne og sjove kusine, Rose? Hun forsvandt pludseligt i det besatte Frankrig og Charlie kan ikke finde ro før hun får vished – hvor er Rose, hvad skete der med hende?

Vi følger Charlies færd for at finde sin kusine, Rose som byder på meget modstand i et mandsdomineret samfund, hvor kvinder ikke kunne hæve penge fra deres egen bankkonto uden at bede om tilladelse fra deres mand/bror/far!

Jeg er virkelig begejstret for denne bog, for den er så velskrevet og den viser kvindernes krig – ikke fra fronten, men bag linjerne, hvor snuhed, frækhed og klogskab er dine våben. Der fandtes mange kvindelige spioner under de to verdenskrige og deres bidrag i form af efterretninger skal ikke underkendes, men det blev de ofte – desværre. Bogen bygger på virkelige begivenheder og personer, som virkelig giver bogen et ekstra tvist og det får én til at tænke over hvad kvinderne gennem tiderne har måttet udstå og kæmpe for. Deres kamp nyder vi godt af i dag.

Kate Quinn er en forfatter du ikke må gå glip af! Denne bog er virkelig unik og er så svær at lægge fra sig, så gør dig den tjeneste; Sæt dig mageligt til rette & forsvind ind i en verden fuld af historie, modige kvinder, kærlighed, bedrag, dobbeltmoral og svigt. Rigtig god læselyst!

Udgivet 11/06-2018 på HarperCollins

Fem krimihjerter

JAN FINDALS ANMELDELSE:

Almindeligvis er det ikke bøger som ”Kodenavn Alice”, jeg anmelder, men jeg fik lyst til at læse bogen, da jeg havde set bogomtalen.

Efter min mening repræsenterer bogen flere forskellige genrer.

Første genre er den historiske roman, og her får man et godt indblik især i de kvindelige engelske spioners ageren under 1. verdenskrig. Det har været en helt utrolig farlig tilværelse disse kvinder har haft og har måttet nedværdige sig til at leve for at skaffe oplysninger.

Man følger primært Eve Gardiners færden og får et godt indblik i hvilke spor spiontilværelsen har sat sig i hendes sind længe efter krigens afslutning. Beskrivelsen af Eve er virkelig god.

Det samme er beskrivelsen den amerikanske kvinde Charlie St. Clair, som er hovedpersonen i den anden genre, som indgår i ”Kodenavn Alice”. Nemlig kærlighedsromanen. På en god og interessant måde beskrives, hvor svært det var lige efter 2. verdenskrig at være gravid uden for ægteskab og i særdeleshed med en mand, som hun ikke ønsker at dele tilværelsen med. Samtidig beskrives, hvordan Charlie igen bliver forelsket og er den, der tager initiativet til at få den mand, hun er kommet til at elske.

Den historiske roman og kærlighedsromanen filtrer sig ind i hinanden med det resultat, at man nu bevæger sig ind i tredje genre – nemlig spændingsromanen.

Både personer og steder er overalt velbeskrevne, men jeg synes, at bogen er for lang.

Det er min klare fornemmelse, at bogen henvender sig mere til kvindelige læsere end til mandlige. Ind imellem syntes jeg, der var for mange kvindelige følelser, man skulle have uddybet.

Er man til en god blanding af krigshistorie, kærlighed og spænding, kan man roligt gå i gang med ”Kodenavn Alice”.

fire krimihjerterHarper CollinsNordic 2018 – 520 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Har du læst den? Hvad synes du?