“Kodenavn Alice” af Kate Quinn

Anne Maries anmeldelse:

Wauw – siger jeg bare. Wauw. Denne bog har virkelig givet mig lysten til at læse historiske spændingsromaner tilbage. Efter forlagets beskrivelse fortsætter min anmeldelse.

Forlagets beskrivelse:
1947. I en verden præget af efterveerne fra Anden Verdenskrig står den amerikanske collegepige Charlie St. Clair og er gravid, ugift og på nippet til at blive smidt ud af sin meget anstændige familie. Charlie klamrer sig samtidigt til det desperate håb, at hendes elskede kusine Rose, som forsvandt under krigen i det nazi-besatte Frankrig, stadig er i live, så da Charlies mor slæber hende med til Europa for at få ordnet hendes lille problem, stikker hun af til London, fast besluttet på at finde ud af, hvad der skete med den kusine, hun elsker som en søster.1915. Den Store Krig er et år gammel, og Eve Gardiner brænder efter at bidrage i kampen mod tyskerne. Det får hun uventet chancen for, da hun rekrutteres som spion og sendes ind bag fjendens linjer i det besatte Frankrig, hvor hun oplæres af spionernes dronning, den fascinerende Lili med kodenavnet Alice, som styrer et omfattende netværk af hemmelige agenter lige for næsen af fjenden. 30 år senere bor Eve i et forfaldent hus i London, ensom og fordrukken, hjemsøgt af det bedrag, der endte med at flå Alice-netværket i stumper og stykker. Lige indtil en ung, amerikansk pige braser ind i hendes hus og taler om en person, hvis navn Eve ikke har hørt i årtier. Det sender dem begge ud på en færd for at finde sandheden – uanset hvor den fører hen.

2. Verdenskrig er slut, men USA er stadig præget af ødelæggelserne som krigen medførte. Vi møder Charlie, en ung college studerende, som er gravid, ugift og dermed persona non-grata hos sin egen familie, hvis hun ikke får en abort. Men Charlie har andet at tænke på end sin graviditet, for hvad blev der er af hendes skønne og sjove kusine, Rose? Hun forsvandt pludseligt i det besatte Frankrig og Charlie kan ikke finde ro før hun får vished – hvor er Rose, hvad skete der med hende?

Vi følger Charlies færd for at finde sin kusine, Rose som byder på meget modstand i et mandsdomineret samfund, hvor kvinder ikke kunne hæve penge fra deres egen bankkonto uden at bede om tilladelse fra deres mand/bror/far!

Jeg er virkelig begejstret for denne bog, for den er så velskrevet og den viser kvindernes krig – ikke fra fronten, men bag linjerne, hvor snuhed, frækhed og klogskab er dine våben. Der fandtes mange kvindelige spioner under de to verdenskrige og deres bidrag i form af efterretninger skal ikke underkendes, men det blev de ofte – desværre. Bogen bygger på virkelige begivenheder og personer, som virkelig giver bogen et ekstra tvist og det får én til at tænke over hvad kvinderne gennem tiderne har måttet udstå og kæmpe for. Deres kamp nyder vi godt af i dag.

Kate Quinn er en forfatter du ikke må gå glip af! Denne bog er virkelig unik og er så svær at lægge fra sig, så gør dig den tjeneste; Sæt dig mageligt til rette & forsvind ind i en verden fuld af historie, modige kvinder, kærlighed, bedrag, dobbeltmoral og svigt. Rigtig god læselyst!

Udgivet 11/06-2018 på HarperCollins

Fem krimihjerter

 

Har du læst den? Hvad synes du?

Comments