”Kom tag min hånd” af Hans Koppel

Peoples’ Press 2015 – 314 sider

Forlagets beskrivelse
Anna er som de fleste. Hun bor med sin mand og deres datter i en forstad til Helsingborg, arbejder på et dameblad og har altid været tro mod det liv. Indtil den dag hun er på konference med sine to kvindelige kollegaer og veninder og bliver kurtiseret af en good looking yngre mand.
De to veninder har, i modsætning til Anna, været om sig på trods af, at de også er lykkeligt gift, og den aften falder Anna for fristelsen. Den femten år yngre mand, Eric, charmerer hende, og de to ender med at have sex, den bedste sex Anna har haft i årevis! Men trods begær og beruselse vågner Anna op med store samvittighedskvaler. Efterfølgende opsøger hun Eric for at gøre det forbi med ham, og ender i stedet i hans seng.
Men der er noget med Eric. Noget som nager Anna ud over den dårlige samvittighed. Er han den, han giver sig ud for at være?

Anmeldelse
99 korte kapitler i den 314 sider lange bog, giver den et flow, ”der vil noget”. Da den samtidig har en særdeles spændende og nærværende handling, er ”Kom tag min hånd” meget hurtig læst.
Det overordnede tema er følgerne af utroskab sat sammen med et stalker-tema, hvor stalkeren er en renlivet psykopat.
Beskrivelsen af den utro Anna er særdeles god. Fra kun at føle dårlig samvittighed bliver følelsen efterhånden til renlivet skræk for, hvad stalkeren vil foretage sig.
Også beskrivelsen af stalkeren Eric er troværdig. Som handlingen skrider frem, får man mere og indsigt i en syg mands sind, ikke mindst fordi handlingen også ses fra hans side.
Annas mor, som også kommer til at spille en rolle som trøsteren og hjælperen i forhold til Anna, er godt beskrevet. Også fra hendes synsvinkel ses en del af handlingen.
Magnus, som er gift med Anna, elsker sin kone – ja, og hun elsker ham – er i bund og grund en rar og kærlig mand, men er ikke den, der gør ægteskabet spændende og inspirerende. Fx går han meget op i at få parrets bil udskiftet. Noget, som Anna absolut ikke kan se fornuften i.
Det, der gør bogen intenst spændende, er bl.a. at den skildrer livet hos ganske almindelige mennesker – ikke helte og heltinder – som pludselig udsættes for noget, som i den grad vender op og ned på deres hverdag.
Det politimæssige spiller ikke den store rolle i bogen, men er i orden. Det varetages af makkerparret Karlsson og Gerda. Her tror jeg, der er gået lidt fejl i korrekturen, et enkelt sted omtales Gerda nemlig som Gerdin. Det lyder noget mere sandsynligt, at det er det, han hedder.
Ligeledes må der være fejl i korrekturen, når to biler, der er ca. 4 år gamle for den enes vedkommende kun har kørt 8000 km. og den anden kun 6000 km.
På alle måder en særdeles vellykket thriller. Jeg ser frem til at læse nye bøger fra Hans Koppels hånd.

Fem krimihjerter

Har du læst den? Hvad synes du?