Det er en underholdende og klassisk opbygget krimi med potentiale til at kunne blive en udmærket svensk TV-serie mere. Der er masser af nutidigt lokalmiljø, gamle konflikter og problemer samt interessante personer blandt både beboere og politifolk.

 Fra bogens bagside:
Samme stormfulde nat som August Strindberg ankommer til Hovenäset i Bohuslän, forsvinder den populære lærer Agnes Eriksson. Bag sig har August en karriere i Stockholms finansverden. Nu vil han udleve sin drøm og åbne en secondhandbutik og samtidig bo et sted, han har lykkelige barndomsminder fra.

Men vestkystidyllen krakelerer, da Agnes forsvinder. Politiet – med den empatiske og ambitiøse politiefterforsker Maria Martinsson i spidsen – leder efter hende dag og nat. Hvad er der sket? Og hvorfor får August en ubehagelig følelse af, at han selv ligger inde med en del af gådens løsning?

Stormvagt er første bog i Strindbergserien, der foregår på den smukke svenske vestkyst, hvor atmosfære og mysterier kombineres, mens den salte vind byder en ny tilflytter velkommen: August Strindberg.

 

Min anmeldelse:
For det første: Nej, det er ikke den kendte svenske forfatter August Strindberg, der er hovedperson i bogen/serien. Og der er i historien ikke nogen begrundelse for at bruge det navn. Det kommer måske i løbet af serien.

For det andet: Det er en rigtigt underholdende og klassisk opbygget krimi. Som det skal være, er der masser af nutidigt lokalmiljø, gamle konflikter og problemer, interessante personer blandt både beboere og politifolk, antipatier og sympatier – og bogen har potentiale til at udvikle sig til en god serie, og den kan også blive en udmærket kommende TV-serie. Bogen har kort sagt det hele, der skal til for at blive populær i en bred kreds af krimifans. Det er nok omtrent de samme, der ikke kan få nok af skærgårdskrimier, hvor hygge og feelgood-stemning matches af mord og andre kriminelle handlinger samt selvfølgelig opklaringen af dem.

Det er rigtigt positivt ment, for selv om jeg godt kan lide krimier, der på forskellige måder går usædvanlige veje f.eks. med specielle hovedpersoner, usædvanlige plots og særligt smukt sprog eller som bringer mig ind i og gør mig klogere på ukendte miljøer, så sætter jeg samtidig pris på bøger som denne. Det gælder især, når den er godt skrevet, som den er i dette tilfælde. Jeg vil med fornøjelse også læse næste bind i serien.

8 sikre skydeskivepoint på min egen blog og 4 krimihjerter her: fire krimihjerter

Kristina Ohlsson
Stormvagt
Modtryk, 2021
469 sider

PS: Jeg har tidligere anmeldt sidste bind i forfatterens forrige serie. Bogen hed “Syndflod og min anmeldelse kan ses HER

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.

Per Drustrup Larsen  – DRUSTRUPS BOGBLOG

Har du læst den? Hvad synes du?