Kult af Camilla Läckberg & Henrik Fexeus

Forlagets beskrivelse: Da en lille dreng forsvinder fra en børnehave i Södermalm i Stockholm bliver efterforskeren Mina Dabiri og hendes kollegaer atter sat på prøve. De forbinder sagen til en tidligere kidnapning, der endte grueligt galt, og forstår, at de er oppe imod livsfarlige modstandere. Alt peger desuden på, at flere børn vil komme til at forsvinde.

For første gang siden de dramatiske hændelser to år tidligere genoptager Mina kontakten til mentalisten Vincent Walder. Deres indbyrdes forhold er stadig præget af deres skæve personligheder, men det viser sig, at Vincent også kan hjælpe dem i den nye efterforskning. 

Det står hurtigt klart, at det bliver en kamp mod uret, hvis det skal lykkes for Mina og Vincent at finde bagmændene i tide.

KULT er andet uafhængige bind i trilogien om Vincent og Mina.

Anne Maries anmeldelse: ENDELIG! Jeg har glædet mig så meget til at anmelde denne bog, og anmeldelsen her har ligget klar i næsten en måned, da jeg var så heldig at være modtager af et læseeksemplar allerede i juli måned. Jeg slugte bogen på tre dage…. 

For pokker da… ja jeg må ikke bande – men nøj hvor er “Kult” bare en fornøjelse at læse. Jeg var lige tilbage og se hvordan jeg anmeldte “Box” – nr. 1 i serien om Mina og Vincent, og jeg skrev følgende:Jamen for pokker – hvilken herlig makaber krimi var det ikke lige jeg fik fat i der! Er du til mærkværdige personer, blod, spektakulære måder at dø på og en del dødsfald, så er det “Box” du skal have fat i. Her får du virkelig value for money.” Og jeg er helt på linje med mig selv her – for “Kult” er virkelig en værdig efterfølger, og den er endnu bedre end nummer 1. Det er sjældent jeg synes nr. 2 er lige så god som nr. 1 så dette er virkeligt stort. 

Jeg elskede “Box” og har derfor virkelig glædet mig til “Kult”, og det var derfor med stor glæde og forventning jeg gik i gang. Og som min indledning fortæller, så skuffede den ikke – overhovedet ikke! 

Der er gået to år siden begivenhederne i “Box” og Mina og Vincent har haft brug for at slikke deres sår. De mødes så endelig igen under efterforskningen af kidnapningen af et børnehavebarn og senere flere kidnapninger. Udadtil ser det ikke ud til at nogle af ofrene har noget tilfælles, men er det nu også rigtigt? 

Udover efterforskningen så har Mina nok at se til, da fortiden banker på og pludselig ønsker hendes ex-mand hendes hjælp og det haster! Noget af det mest spændende for mig i bøgerne om Mina og Vincent er deres privatliv og måden de håndterer deres traumer og livsoplevelser på. De kæmper med vidt forskellige ting, men har også fælles træk såsom OCD som giver dem udfordringer i det daglige og det interessante er her hvordan omgivelserne og de selv håndterer dem.

Begge hovedpersoner har ramt noget i mig, selv om jeg ikke personligt har kendskab til de udfordringer de kæmper med, så er det oplysende og interessant at få kendskab til. Især Mina har jeg et ømt punkt for, da hun er mor og kæmper for sit barn. Og er man forældre, tror jeg det er nemt at sætte sig ind i.

Jeg vil ikke afsløre mere – for denne bog skal bare læses! Og det kan ikke gå stærkt nok. Skynd jer ned og skriv jer op til bogen på biblioteket eller køb den hos jeres boghandel.

“Kult” fortjener 5 store hjerter

Udgivet af People’s 1. september 2022  

Fem krimihjerter

 

Har du læst den? Hvad synes du?