”Kvinden i mørket” af Charlie Donlea

Forlagets beskrivelse

Sandheden er let at overse, selv når den er lige for øjnene af os.

Retsmedicinsk rekonstruktør Rory Moore kaster lys over uopklarede drabssager ved at sætte detaljer sammen, som andre overser. Da hun rydder op i sin afdøde fars advokatkontor en uge efter begravelsen, får hun et opkald, der kaster hende ud i en årtier gammel sag, der er vågnet til live.

I sommeren 1979 forsvandt fem kvinder fra Chicago. Forbryderen med tilnavnet Tyven efterlod sig hverken lig eller spor – før politiet modtog en pakke fra en mystisk kvinde ved navn Angela Mitchell, hvis uortodokse efterforskningsevner tilsyneladende havde ført frem til ham. Men Angela forsvandt, før de nåede at udspørge hende. Fyrre år senere står Tyven til prøveløsladelse for mordet på Angela – den eneste forbrydelse, som distriktsadvokaten kunne sætte ham fast for. Men de kryptiske sagsakter, som Rory finder i sin fars advokatkontor, antyder, at der var mere at sige om sagen og Angela Mitchell, end offentligheden fik at vide. Detaljerne har ligget begravet i fire årtier.

Rorys talenter kommer på en prøve, da hun begynder at rekonstruere Angelas sidste dage. Hun gør den ene forbløffende opdagelse efter den anden og bliver hjælpeløst spundet ind i gåden om Angela Mitchell. Idet hun trækker tråde mellem fortid og nutid, afdækker hun den mørke sandhed om det ensomme offer, sin far og den mand, der kaldes Tyven. Sandheden sender hende ned ad en snoet sti, hvor tingene måske ikke er det, de giver sig ud for. Da hun fortsætter gravearbejdet, er selv Rory ikke forberedt på den fulde, forfærdende sandhed, der dukker frem …

Anmeldelse

“Kvinden i mørket” –  skrevet af amerikanske Charlie Donlea – er en særdeles spændende, psykologisk thriller. Handlingen forgår i henholdsvis 1979 og 2019.

I 1979 følger man Angela Mitchell som af personlige årsager efterforsker drabene på 5 kvinder. Det sker samtidig med politiets efterforskning. I lighed med hende mener politiet, at drabene er begået af seriemorderen kaldet Tyven. Angela Mitchel har nogle psykiske problemer i form af OCD og autisme, men hun formår alligevel på helt fantastisk vis at lave sin helt egen efterforskning af drabene. I den forbindelse udsættes hun for nogle udfordrende hændelser, som kommer til at sætte sit præg på hendes sind.

Man får et særdeles godt indblik i Angela. Det samme gør sig også gældende for de andre personer, som man møder.

Lige pludselig i 1979 forsvinder Angela. Politiet mener, hun er blevet dræbt af Tyven, som det efterfølgende er lykkedes dem at arrestere. Tyven idømmes 40 års fængsel selv om, man ikke finder nogen lig.

Når handlingen skifter til 2019 følger man den retsmedicinske rekonstruktør Rory More, som på eminent vis evner at karakterisere gerningsmænd, i forbindelse ned alvorlige forbrydelser.

Rorys advokatfar dør. Umiddelbart efter farens begravelse, rydder Rory op i hans papirer og finder ud af, at han har været forsvarsadvokat for Tyven i 1979.

Drabsmanden står nu i 2019 for at skulle prøveløslades. Prøveløsladelsen kræver også advokatbistand, og den sag overtager Rory, som lige som sin far er advokatuddannet.

Rory har nogle udfordringer på det psykiske plan, og da hun kommer til at grave i det, der har med prøveløsladelsen af drabsmanden at gøre, bliver hun i meget høj grad udfordret.

Man får et yderst godt indblik i Rorys personlighed. Beskrivelserne af personerne, som Rory omgås er også gode.

Der indtræffer mange spændende hændelser i bogen – hændelser, der ind imellem er absolut rystende.

Efterhånden som jeg kom længere og længere ind i handlingen, forsøgte jeg selvfølgelig at se, om jeg kunne gætte “krimigåden”, og jeg tog ikke helt fejl.

Forfatteren Charlie Donlea er jeg ikke stødt på før, men han er virkelig et godt bekendtskab. Jeg vil glæde mig til at læse kommende bøger fra hans hånd.

Fem krimihjerter

Jentas 2020 – 316 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Har du læst den? Hvad synes du?