“Kvinden i mørket” af Charlie Donlea

Det bare en ren fornøjelse at få en bog i hånden af en forfatter, man ikke har hørt om og så blive fuldstændig blæst bagover af krimibegejstring. Charlie Donlea skulle kun bruge en sætning, så var jeg fanget og “Kvinden i mørket” blev læst i en hæsblæsende fart.

Bogen er fortalt i to spor. Et hvor vi er tilbage i Chicago i 1979, og følger Angela Mitchell, der er en ung kvinde med store udfordringer. Hele hendes liv har været styret af OCD og autisme, som hun i perioder formår at holde nede på et acceptabelt niveau. Da vi møder Angela, er hun gift med Thomas, hjemmegående og unaturligt optaget af at undersøge alt omkring fem forsvundne kvinder. Kvinderne menes at være myrdet af en person, medierne kalder Tyven, da han ikke efterlade sig lig eller spor. Angela bruger sin helt unikke tilgang til sagen og opklarer hele sagen. Desværre forsvinder hun, og Tyven bliver efterfølgende dømt for hendes mord, trods det, at hendes lig heller ikke bliver fundet.

I det andet spor er vi stadig i Chicago, men nu i 2019, hvor vi møder Rory Moore. Hun er en retsmedicinsk rekonstruktør, der med sin utrolig skarpe hjerne, evner at sætte detaljer sammen, som ingen andre opdager. Denne evne har sin pris, da Rory har svært rent socialt og har en del tvangshandlinger hun slås med. Da Rorys far dør, bliver hun tvunget til at overtage, en af hans klienter, nemlig den berygtede Tyv, som står til prøveløsladelse efter fyrre år i fængsel. Rory bliver fuldstændig opslugt af at løse gåden om Angelas forsvinden og Tyvens historie.

Jo mere Rory afdækker af historien, jo mere går det op for hende at Angelas fortid hænger sammen med Rorys liv. Men ikke i sin vildeste fantasi, kan Rory forestille sig, hvilke sandheder hun hiver frem. Sandheder der får uanede og uventede konsekvenser for hende.

Normalt når jeg har læst bøger med to forskellige tidsspor, har det altid været det ene af sporene, der har virket mest interessant for mig. Det er ikke tilfældet i denne her bog. Begge spor er lige spændende, og der er vekslet tilpas mellem dem, så man bliver fastholdt i begge tider.

Det, at vi får indblik i både ofrenes, morderens og efterforskernes tankegang gør, at den skiller sig ud fra andre krimier, jeg har læst. Den henvender sig til alle slags krimilæsere, da der er noget for enhver smag. Spænding, gys, filmisk fortalt, kvalmende seriemorder, ikke gængse hovedpersoner, fokus på folk med specielle evner men også atypiske udfordringer.

Jeg er vild med det hele og vil holde nøje øje med, hvornår der udkommer en ny bog af Charlie Donlea.

Fem krimihjerter

 

 

 

Har du læst den? Hvad synes du?