Anna Fox bor alene i sit store hus i New York. Hun lider af agorafobi og får voldsomme angstanfald ved tanken om at gå udenfor. Dagene får hun til at gå med at se gamle film, chatte på nettet, drikke vin og udspionere sine naboer.

En aften ser hun noget skræmmende i vinduet overfor. Chokeret ringer hun efter politiet og forsøger at gå ud og skaffe hjælp. Men så snart hun åbner døren sortner det for hendes øjne, og hun kan ikke tænke klart. Efterfølgende er det, som om intet er sket. Som om ingen tror på hende. Som om hun er ved at miste forstanden. Hvad så hun egentlig? Var det bare noget, hun bildte sig ind?

 

Annaluisas anmeldelse:

Kvinden i vinduet er en intelligent psykologisk thriller, hvor stort set hele handlingen og de næste 425sider udspiller sig på ganske få kvadratmeter. Nemlig hjemme hos Anna.  Anna Fox lider af slem agorafobi – så slem at hun ikke kan gå uden for sin egen gadedør. Døgnets 24 timer er hun hjemme. Hun bestiller sine varer på nettet og får dem leveret til døren. Hendes lejer går ud med skraldet for hende, og hun bruger sin tid foran sin computer, hvor hun chatter med andre med agorafobi eller også ser hun gamle sort-hvid film mens hun drikker vin. Rigelige mængder af vin.

Anna kan også godt li’ at følge med i sine naboers liv, og med sin kikkert følger hun nøje øje med hvad der sker hos de øvrige beboer i gaden. Hvem er utro, hvem kommer og går hvornår, hun følger kort sagt med i så meget som muligt.

En dag ser hun dog noget der chokerer hende så meget at hun vover sig uden for døren. En kvinde bliver stukket ned. Eller gør hun? Anna er nødt til at hjælpe hende og ringer efter hjælp, hvorefter hun begiver sig udenfor for at hjælpe den kvinde hun mener at have set blive stukket ned. Men det er så psykisk hårdt for Anna at forsøge at krydse gården til naboens hus at hun besvimer halvvejs, og ambulanceredderne finder hende og kører hende til hospitalet.

Da Anna dagen efter vender hjem er der intet spor af den kvinde Anna mener hun så blive stukket ned – og hvad værre er; en anden kvinde har taget hendes plads i familien som bor overfor?

Hvem var det Anna så blive stukket ned? Og var det virkelighed, eller blot Annas lettere fordrukne sind der spillede hende et pus?

Det her er en psykologisk thriller, som måske nok er lidt forudsigelig, og som ikke byder på det store actiondrama, men alligevel læste jeg bogen på blot et par dage – den er letlæst og velfortalt, og af en eller anden grund har man hele tiden lyst til at læse videre.

Derfor er jeg nødt til at give den 3 store fine krimihjerter.

Tre krimihjerter Annaluisasverden

Har du læst den? Hvad synes du?