Forlagets beskrivelse: I “Den Serbiske Forbindelse” er John Norton tilbage som efterretningsagenten med viden og indsigt til at stoppe en række attentater under De olympiske Lege i London 2012.
I Nordafrika har det arabiske forår udviklet sig til en blodig sekterisk krig, og i London gør man klar til at afholde de største og mest prestigefyldte Olympiske Lege nogensinde. Tusinder af statsoverhoveder og VIP-personer vil snart være til stede på de mange stadions, men kan man garantere deres sikkerhed?
På ”Legoland”, MI6s hovedkvarter ved Themsen, fortsætter de interne magtkampe, men midt i position markeringerne vokser også erkendelsen af, at ingen kæde er stærkere end det svageste led. Dette gælder også sikkerheden omkring en Olympiade, som mange aktører sætter alt ind for at stoppe.
En serbisk højreradikal gruppe og det nye IRA planlægger attentater, Boko Haram har sendt folk til Europa, en kendt konvertit har meldt sig på banen, og to avancerede missiler er forsvundet fra et Libyen i opløsning. Spørgsmålet er, om det vil lykkes John Norton og hans team at standse attentaterne inden de får fatale følger?
“Den serbiske forbindelse” er nummer tre i serien om John Norton og hans arbejde i den britiske efterretningstjeneste. MI6 og de andre efterretningsagenturer vurderer truslerne om terrorangreb på De Olympiske Lege, som afholdes i London. Johns team kæmper for at finde hoved og hale i alle de aktører som ønsker at skade England og det vestlige samfund.
John er tilbage i førersædet for analyseafdelingen efter selvvalgt eksil fordi hans analytiske kompetencer var savnet i det enorme arbejde som et olympisk lege giver landets sikkerheds-instanser. Udover det store og udmattende arbejde med at finde og uskadeliggøre terrorister skal John også kæmpe med interne stridigheder og magtkampe, som han er en del af, uden at ville det.
Denne bog er mit første bekendtskab med John Norton og jeg har virkelig været på arbejde for der er mange personer, steder og handlingsforløb der skal holdes styr på. Jeg følte mig lidt hægtet af nogle gange, men jeg kom hurtigt på sporet igen, da Lars er god til at koble enderne sammen i de små overkommelige afsnit.
John Norton er fint bekendtskab, men det anbefales at læse de to foregående bøger da referencerne til tidligere begivenheder kan være forstyrrende for læsningen. Jeg synes godt om Lars Ørlunds skrivestil og vekslen mellem personer og handlingsforløb, da kombinationen af disse giver spændingen et ekstra nøk opad. John Norton skal læses af jer, som synes godt om komplicerede plots, et stort persongalleri og god fantasi. Så får I virkelig noget på opleveren og I kommer på hjerne-arbejde.
Jeg giver “Den serbiske forbindelse” tre krimihjerter. God læselyst.