“Lejligheden” af S. L. Grey

Forlagets beskrivelse:

Stephanie og Mark trænger til at komme væk fra en stresset hverdag i kølvandet på et indbrud i deres hus i Cape Town. De har imidlertid ingen penge, så da de får mulighed for at bytte deres bolig med en tilsyneladende skøn lejlighed i Paris, slår de til: ideel beliggenhed, badekar med løvefødder – umiddelbart den perfekte ramme om en romantisk uge, hvor de kan glemme det hele! Men ikke alt går, som de havde håbet. Pariser-lejligheden viser sig at være som en ond drøm: ildelugtende og nedslidt med jernskodder for vinduerne, og de øvrige lejligheder i ejendommen står tilsyneladende tomme. En mørk stemning lægger sig om dem, og det er, som om den nægter at slippe sit tag i Mark. Hans opførsel bliver mere og mere foruroligende, og snart må Stephanie tage drastiske metoder i brug for at beskytte sig selv og sin lille datter …

 

Betina Nielsens anmeldelse:

Forestil dig at du i forvejen at du rent psykisk er helt nedbrudt og tror ikke det er muligt at komme længere ned. Så kommer der lige en oplevelse, der sparker til en, så man lige får et ekstra hak i psyken.

Det er netop det der sker for ægteparret Stephanie og Mark, der gør alt det tilsyneladende rigtige, for dem, efter at have oplevet et hjemmerøveri, som i høj grad præger og hæmmer deres hverdag. Deres drømmerejse til Paris bliver til et mareridt, som de desværre ikke vågner fra.

Jeg er noget splittet ved denne her bog, da den i starten virker rigtig lovende. Man er som læser ikke i tvivl om, at der nok kommer til at ske noget uhyggeligt, når Pariserlejligheden indtages. Men det der sker, viser sig desværre til at være for overnaturligt til mig. Jeg står simpelthen af, og kan ikke tage det alvorligt. Det er for langt ude, så det realistiske går af, og jeg endte op med at sidde og ryste på hovedet. Bogen blev dog læst færdig, for jeg var alligevel nysgerrig nok til at lige skulle se, hvad den sluttede med. Til bogens fordel vil jeg også sige, at sproget er letlæseligt, så det tog ikke ret lang tid at få den læst.

To krimihjerter

Har du læst den? Hvad synes du?