“Leon” af Kallentoft og Lutteman.

Forlagets beskrivelse:

En optagelse af en skrækslagen indespærret dreng når den unge kriminalinspektør ved Stockholms politi, Zack Herry. Som en mørk, løveagtig skygge bevæger kidnapperen sig rundt i baggrunden, og over hans hoved tæller et ur ubønhørligt ned.

Zack forstår, at der venter drengen en frygtelig skæbne, hvis ikke de når ham i tide. Men han kæmper samtidig en indædt kamp mod sine indre dæmoner, og båndet til kollegaen Deniz slides dag for dag tyndere, mens Zack aldrig har været tættere på at se døden i øjnene.

Min anmeldelse:

Lige på og hårdt uden nogen form for chancen til at stoppe op og puste ud.

Disse ord er meget rammende både for Kallentoft/Luttemans måde at skrive på, men også for deres hovedperson Zack.

Bogen lægger ud i et højt tempo, meget korte sætninger, der er med til at give handlingen et specielt drive, jeg sjældent har oplevet i de krimier, jeg har læst. Dette holder hele bogen igennem, og er med til at holde interessen.

Zach, som er en noget utraditionel kriminalkommissær, er langt ude i sit misbrug og selvdestruktive handlinger, hvor han hele tiden balancerer på ægget af en skarp kniv. Man sidder ofte med følelsen af, at NU går det da galt, men samtidig kommer man hurtigt til at holde af Zack-især hvis man har læst den første bog i serien. Så ved man, at han nok skal klare den, og forhåbentlig kommer til fornuft en skønne dag. Jeg er faktisk også lidt ligeglad med, at han bøjer loven lidt, for han er en vaskeægte moderne helt.

Zacks mor blev myrdet, da han var barn, og han er besat af at huske, hvad der skete for at opklare mordet. Vi får løftet en lille flig mere af, hvad der skete og dette opklaringsarbejde er et spændende element i den egentlige aktuelle mordsag. Denne gang er Zack og hans kollega Deniz er på jagt efter en morder, der har udtænkt en hævn, der mildest talt er djævelsk uhyggelig.

fire krimihjerter

 

Har du læst den? Hvad synes du?

Comments