Leona – med alle lovlige midler af Jenny Rogneby

Fra bogens bagside:
En mand sprænger sig selv i luften uden for Rigsdagsbygningen i Stockholm og overlever mirakuløst. Politiet er på bar bund. Ingen ved, om det er et terrorangreb, om der er flere angreb på vej, eller om manden er en enspænder.
Det bliver kriminalefterforsker Leona Lindberg, der får den svære opgave at afhøre den hårdt kvæstede mand og prøve at finde frem til motivet bag hans handling.
Men Leona kan ikke fokusere på sit politiarbejde. Hendes familieliv er ved at falde fra hinanden, og hun har magtfulde fjender, der truer og afpresser hende. Hun har desperat behov for penge – mange penge, og hun ved også, hvordan hun skal skaffe dem. Men det kræver, at hun vover sig længere ud, end hun nogensinde før har gjort.

 

Min anmeldelse:
Da jeg læste Rognebys første bog om samme opdager, “Leona” (2015), var jeg vildt betaget af denne unikke figur med en helt særlig dobbeltmoral, hvor hun på denne side kæmper for sig selv med sine helt egne og ret ulovlige dagsordener og på den anden side var på lovens side som effektiv opdager. Den figur havde jeg ikke set tidligere, og hun var ret fascinerende i det unikke plot.
Derfor var det med store forventninger, jeg gik i gang med denne fortsættelse, der er del 2 af en planlagt trilogi. Jeg fik dem langt hen ad vejen/læsningen fuldt opfyldt, men slutningen!! Mens handlingen i første del var betydeligt mere afsluttet (dog med oplagte spor til en nødvendig fortsættelse), så er denne bog helt og aldeles uafsluttet, så ingen af de mindst 3 parallelle og ret sammenhængende plots får en løsning. Alt ender åbent, og så er man nødt til at vente på en bog, der ikke engang er skrevet endnu! Nogle (få?) vil synes, det er smart tænkt, men jeg synes ikke det er fair, når nu bogen indtil de sidste 10-15 sider har en støt stigende spændingskurve og er lige så fascinerende og overraskende som første bog i serien!

Leona er således i topform, og de parallelle plots er:

1) Leona får til opgave at afhøre bombemanden for at afsløre hans baggrund og muligheden af flere medskyldige og bomber.
2) Leona udsøger sig en gruppe kriminelle for dels at træne dem i at undgå at blive opdaget, når de begår forbydelser, og dels for lære dem, hvilke forbrydelser, de ikke skal lave. Hun mangler nemlig desperat penge.
3) En gangstertype truer hendes familie og presser hende for mange penge mod ikke at afsløre hendes dobbeltmoral og forbrydelser fra bind 1.

Jeg sidder tilbage som meget underholdt og forundret over hovedpersonen, men jeg har samtidig en ganske uforløst spænding – og det er efter min mening ikke helt lovlige midler for en forfatter. Det bliver spændende at se, hvordan Rogneby kan redde Leona gennem alle trængsler og farer modet afsluttende bind. Det glæder jeg mig til!
Den får 9 skydeskivepoint på min egen blog og 5 krimihjerter her: Fem krimihjerter

Jenny Rogneby
Leona – med alle lovlige midler
Politiken, 2017

431 sider

Per Drustrup Larsen – Drustrups Bogblog

________

 

Har du læst den? Hvad synes du?