Denne bog er anmeldt af både Niels Søndergaard, Jan Findal, Tine Færch, Betina Nielsen, Lone Maj Knudsen, Anna-Luisa Alonso & Anne Marie Jensen

 Læs alle anmeldelser her:

Forlaget skriver: Journalist Heloise Kaldan står midt i et mareridt: Hendes kilde er blevet afsløret i en løgn, og avisen står på gloende pæle. Det gør Heloises privatliv også. Midt i det hele modtager hun mystiske breve fra Anna Kiel, der i tre år har været eftersøgt for drabet på en ung advokat.

Både den egenrådige politimand Erik Schäfer og Heloise selv begynder at grave i den gamle sag, da der sker endnu et drab. Har Anna Kiel slået til igen, eller er der mere end én morder? Hvorfor leder alle spor i sagen pludselig til Heloise? Er hendes eget liv i fare?

Ligblomsten er krimidebut fra Anne Mette Hancock og hvilken debut !! Historien glider let og man bliver suget ind i historien, som bare bliver mere og mere grum, efterhånden som plottet går op for en. Personerne er godt beskrevet og de står lyslevende for en og de er nogen, som man kommer til at holde rigtig meget af og det gør at det kommer til at gøre så meget mere ondt, når det går dem skidt. Man næsten flyver gennem bogen, for man bliver lige nød til at tage et kapitel mere, før man kan lukke øjnene og jeg har et par gange taget mig selv i at komme alt for sent i seng, fordi jeg ikke kunne slippe bogen. Anne Mette Hancock har et godt og levende sprog og det er med til at gøre det til en rigtig god læseoplevelse. Da bogen sluttede sad jeg tilbage og tænkte, nej det må ikke slutte her, for jeg vil have mere. Jeg kan kun sige læs denne bog og hold øje med denne forfatter for hun kan gå hen og blive rigtig stor

Fem krimihjerter

Bogen udkommer d. 1/4-2017

ANMELDELSE af JAN FINDAL

Hvilken forrygende pageturner af en debuterende forfatter. Anne Mette Hancock har virkelig skrevet en særdeles spændende krimi.

Da journalisten Heloise Kaldan modtager nogle mystiske breve fra den drabseftersøgte Anna Kiel, mystificeres hun i den grad. Der kommer dog en logisk forklaring, men først føres læseren gennem en aldeles glimrende skildret politiefterforskning.

Heloises personlige og journalistiske dybdeboring i sagen udvikler sig til noget, som jeg i hvert fald ikke havde set komme.

Efterforskningen bringer læseren rundt omkring i forskellige københavnske miljøer lige fra overklassen til lidt lumske beverdinger. Selv en ikke-københavner som mig fornemmer tydeligt byens puls, og jeg kunne næsten høre Marmorkirkens klokke ringe, da Heloise aflagde kirken et meditativt besøg.

Der er skildret adskillige dramatiske situationer, som Heloise i jagt efter sagens rette sammenhæng bliver en del af.

Personskildringerne er særdeles gode. Anne Hancock karakteriserer på troværdig vis de mange forskellige mennesketyper, hun beskriver. Fx en meget usympatisk overklassedirektør og en forhutlet journalist.

Beskrivelserne af politiefterforskeren Erik Schäfer og journalisten Heloise Kaldan er også særdeles gode.

I forlagets beskrivelse, er ”Ligblomsten” en krimi om hævn, retfærdighed og tilgivelse. Faktisk kunne bogen være et aldeles glimrende oplæg til en diskussion af disse temaer. Grunden til, at jeg synes det, kan jeg ikke komme, da jeg i så fald vil røbe for meget af bogens plot.

Det er vist ved at være en kendt sag, at jeg går meget op i, at det politimæssige i en moderne dansk krimi skal være i orden. Det er det i denne bog. Anne Mette Hancock har virkelig styr på den sag, hvilket jeg sætter meget stor pris på.

Til gengæld synes jeg mindre godt om, at Anne Mette Hancock ikke benytter navnene på eksisterende dagblade, men kalder de to aviser, der bliver omtalt for ”Demokratisk Dagblad” og ”Ekspressen”. Det er også det eneste kritikpunkt, jeg har af ”Ligblomsten”, som jeg varmt kan anbefale. Det er god læsning.

Lindhardt og Ringhof 2017 – 312 sider

Fem krimihjerterwww.findalskrimiside.dk

Tine Færchs anmeldelse:

Fanget og fastholdt fra første side. En af den slags bøger der får mig til at længtes efter at læse i den, når jeg lægger bogen fra mig. Bogen er skrevet i et dagligdags talesprog, som for mig, giver hele læseoplevelsen et endnu bedre flow.

Hovedperson er journalisten Heloise Kaldan, som pludselig begynder at modtage breve fra en morder. En ung kvinde, som koldblodigt dræbte en rigmandssøn, for derefter bevidst at stirre direkte ind i overvågningskameraet på hans bopæl. Efterfølgende forsvandt hun sporløst. Så hvorfor sender hun pludselig kryptiske breve til Heloise? Politimand Erik Schäfer, der havde sagen, er på den igen. Heloise vil ikke blandes ind i sagerne, men da der bliver begået endnu et drab, og denne gang på en i hendes omgangskreds, kan hun ikke længere slippe udenom.

Tingene eskalerer, kan jeg godt afsløre. Og fra at være en mere almindelig krimi med et mord der skal opklares og en morder der skal fanges, så tager historien pludselig en drejning, jeg ikke havde set komme. En af den slags drejninger der helt tog vejret fra mig. En af dem hvor du holder vejret når du læser. En af dem der gør ondt helt ud i fingerspidserne. Jeg tog mig selv i at være tæt på tårer i medfølelse hos en af dem vi bør hade. Og jeg hadede ham stadig, men mennesket bag, bliver skildret så hjerteskærende. Det samme gælder vores offer. Det virkelige offer, for intet er som det ser ud her. Ikke før det hele falder på plads med et brag.

Ligblomsten er Anne Mette Hancocks debutkrimi, men hovedpersonerne Heloise Kaldan og Erik Schäfer, er beskrevet så fint og stærkt, at de nærmest er nødt til at komme på banen igen. Jeg er ret sikker på, at størstedelen der læser Ligblomsten, vil have mere mere mere, når sidste side er vendt. Jeg vil i hvert fald!!

5 kæmpe krimihjerter af 5 mulige

Fem krimihjerter

Tine – Team Krimifan og Frk. Tines Krimitanker

 

Betina Nielsens anmeldelse:

Ja, jeg tror da godt, jeg med sikkerhed kan sige, at det er første gang vi anmeldere er SÅ enige om en bog. Anne Mette Hancocks debutbog “Ligblomsten” har allerede fået en masse positiv mediebevågenhed, inden hendes bog er udgivet. Ofte gør det jo, at man på forhånd har store forventninger til bogen. Det er selvfølgelig ikke altid godt, især ikke, hvis man så bliver skuffet. Men heldigvis bliver man det bestemt ikke her. Fra nærmest første side, er man fuldstændig fanget og med.

Anne Mette formår at skrive i et sprog, der gør, at læsningen bare flyver der ud af. Hendes hovedpersoner er stærkt beskrevet, så man har lyst til at lære dem nærmere at kende. Selve plottet er overrakende, og tager en drejning man ikke havde set komme. Især er jeg helt vild med slutningen, som jeg lige læste et par ekstra gange, for at fryde mig (jeg vil ikke afsløre mere).

Jeg er helt sikker på, at krimilæserne hilser Anne Mette Hancock meget velkommen på det danske krimimarked, og mon hun ikke dukker op i udlandet også. Hun har nemlig gang i noget af det, der gør det værd at bruge sin tid på.

Fem krimihjerter

Lone Maj Knudsens anmeldelse

Wauw for en debut på krimiscenen, så er det sagt.

Anne Mette Hancock har skrevet en rigtig rigtig god krimi. Den har alt hvad du kunne ønske dig af spænding, mord der skal opklares, ubehagelige hemmeligheder der bliver afsløret og så er den fabelagtig godt skrevet.

Plottet er rigtig flot sammensat, med de tvists og overraskelser vi elsker som læser. Personskildringerne er så fine, at du ingen problemer har med at se personerne foran dig. Den er skrevet i et let og flydende sprog. Det er en vaskeægte page-turner hvor du bare lige må læse et kapitel mere; for hvem er hende der Anna Kiel? Det bliver så sjældent ved et enkelt kapitel mere. Så lige pludselig – ØV – det hele er løst og der er ikke flere sider. Lige der ville jeg ønske jeg havde sparet lidt på siderne.

Når du går i gang med Ligblomsten vil du sandsynligvis være tabt for omverdenen et stykke tid, men selv hvis du gik glip af noget – lover jeg at du vil synes det er det hele værd.

Rigtig god fornøjelse med en fantastisk læseoplevelse. Det er så absolut en af 2017s MUST READ på krimifronten.

Fem krimihjerter

http://www.krimihjerte.dk

 

Anna-Luisas anmeldelse

Jeg kan lige så godt med det samme sige at jeg tilslutter mig koret og bøjer mig i støvet for denne fabelagtigt gode debutkrimi. Wauw altså!

Anne Mette får med Ligblomsten i den grad markeret sig på den danske krimiscene. Med journalisten Helouise Kaldan i hovedrollen fortælles en historie om hævn, retfærdighed og tilgivelse, og Helouise vikles ind i en gammel sag om et koldblodigt og tilfældigt (?) mord på en succesrig og fremadstormende advokat da den formodede morder pludselig begynder at sende hende breve.

Læs den – den er helt sikkert et must på din 2017 TBR liste

Fem krimihjerter

@annaluisasverden

Anne Maries anmeldelse

Så kom Anne Marie også på banen og ja jeg er lige så begejstret for “Ligblomsten” af Anne Mette Hancock, som mine med-anmeldere.

Jeg blev straks hevet ind i Helouise Kaldans liv og hverdag, og jeg var så spændt på hvad det hele egentlig handlede om at jeg ikke kunne lade være med at læse “lige et kapitel mere” og så “lige et til”. Det er en pageturner og med så mange fine detaljer at jeg næsten ikke kan vente til efterfølgeren. Jeg giver ligesom mine med-anmeldere “Ligblomsten” 5 store krimi-hjerter. Den må virkelig komme på alle krimi-elskeres bogliste.

Har du læst den? Hvad synes du?