Denne bog er anmeldt af både Per Drustrup Larsen, Lone Maj Knudsen og Jan Findal

Bogen er bind 8 i Linda Castillos serie fra det amerikanske amishsamfund, og igen er det en rigtigt spændende krimihistorie med endnu et interessant indblik i livet som amish.

Fra bogens bagside:
Politichef Kate Burkholder bliver kaldt til et politidistrikt langt ude på landet. Her ønsker man hendes hjælp i en eskalerende situation i et isoleret amishsamfund, hvor man har fundet liget af en ung pige. Det lokale politi er ude af stand til at trænge igennem den mur af tavshed, amishsamfundet møder dem med. Sheriffen beder Kate om at arbejde undercover og infiltrere samfundet forklædt som amishkvinde.

Min anmeldelse:
Når jeg læser Linda Castillos serie – og jeg har læst dem alle, er det af to grunde. Primært er det spændende historier. Desuden er det fordi, de foregår i et interessant miljø, så jeg samtidig med krimihistorien også får viden om et emne og lærer noget nyt.

På samme måde har jeg det også med f.eks. Martin Jensens bøger om Eske Litle fra middelalderens Assens, Alexander McCall Smiths bøger fra Botswana om Damernes Detektivbureau nr. 1, Faye Kellermanns bøger fra et jødisk miljø i USA, Leonardo Paduras bøger om Mario Conde fra Cuba og Lindsey Davis serie om romertidens Marcus Didius Falco.

Jeg kunne nævne flere eksempler, men jeg vil lige understrege, at de nævnte ellers ikke er sammenlignelige. Blandt dem er Castillos bøger den serie, som kommer nærmest på en nyere, klassisk krimi/politiroman.

Dette seneste bind i serien føjer sig fint ind i rækken af Kate Burkholders amishkrimier, uden at den overordnet giver serien et nyt og overraskende indhold. Det er velfungerende, velkendt og effektiv spænding. Samtidig udvider det spændende plot dog hovedpersonens virkeområde noget nordpå til New York State tæt på grænsen til Canada, hvor hendes indsats undercover i en ekstremt ortodoks amish menighed bliver livsfarlig for hende. Hvad der sker i detaljer, får I ikke at vide, men der er både amishstemning, amishkultur og filmiske foruroligende scener i bogen. Det er således stadig både underholdende, spændende og interessant at læse også denne amishkrimi.

Da jeg bloggede om bind 7 i serien sluttede jeg sådan – og det passer stadig:

Kender du ikke serien, så se da at komme i gang! Kender du serien og har læst (nogle af) de øvrige bøger, så læs også denne her.

Den får 7 skydeskivepoint på min egen blog og 4 krimihjerter på krimifan.dk.

fire krimihjerter

Linda Castillo
De ugudelige
Hr. Ferdinand, 2017

350 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.

Per Druatrup Larsen – Drustrups Bogblog

Lone Maj Knudsen

Jeg har ikke læst andre af Linda Castillos krimier, jeg var derfor spændt på om der var mange referencer til hvad der var sket i de tidligere bøger. Sådan oplevede jeg det ikke, heldigt nok.

Det er tydeligt forfatteren ved en masse om amishsamfundene. Deres påklædning, traditioner , væremåde, værdier og hvordan en biskop i et amishsamfund normalt optræder.

Det er bestemt en farefuld og spændende rejse Kate Burkholder begiver sig ud på. Til tider virker hovedpersonen dog ret anmassende med alle hendes spørgsmål. Tilsyneladende er der ikke nogen i amishsamfundet, som finder det mistænkeligt.

Historien er fortalt rigtig god, let og flydende. Personerne er levende og du vil ikke have nogen problemer med at se hele handlingen for dig. Det er alt sammen med til at du hurtigt er helt væk i handlingen. Der sker hele tiden små uforudsete ting i historien, så der er hele tiden nye tvist som drejer historien i helt nye retninger. Helt ufarligt er det ihvertfald ikke og til tider virker det ret skræmmende.

Alt er langt fra hvad det lader til i lige det her amishsamfund.

Alt i alt en rigtig god krimi. Hvis du kan lide at læse krimier som foregår i alternative miljøer så skal du bestemt prøve denne forfatter.

fire krimihjerter

Du kan læse flere af mine anmeldelser mv. på min egen blog Krimihjerte

JAN FINDALS ANMELDELSE

Igen har Linda Castillo skrevet en god og meget spændende bog om amishsamfundet. ”De ugudelige” adskiller sig fra hendes foregående ved, at hun lader politichef Kate Burkholder forlade sin hjemby Painters Mill for at tage til et isoleret amishsamfund i Staten New York. Her skal hun arbejde under-cover som amishkvinde for at finde ud af, hvad der er sket i forbindelse med fundet af en død ung pige samt nogle mærkværdige tildragelser, der sker i dette amishsamfund. Bl.a. siger rygterne, at et stort antal børn kan være i fare. Hendes nærmere efterforskning på stedet afslører både drab, vold og indespærringer.

Også ”De ugudelige” indeholder meget fine beskrivelser af amishfolkets ageren i forskellige situationer, og som et moderne menneske kan man undre sig over, hvordan det fortsat er muligt leve et liv så helt anderledes end det, der almindeligvis leves i det 21. århundrede. Hestevognen er stadig det foretrukne transportmiddel. I denne bog spiller løbehjulet dog også en væsentlig rolle som transportmiddel.

For så vidt tilføjes der ikke noget nyt i beskrivelsen af amishfolkets hverdag og levevis.

Linda Castillo beskriver også på fin vis, hvordan det er religionen, der styrer dagligdagen, og hvordan biskoppen i samfundet har stor magt. Biskoppen i ”De ugudelige” er dog næppe nogen typisk biskop. Hvordan må man selv læse sig til.

Personerne er godt beskrevet. Det gælder også Kate Burkholder, især når det drejer sig om følelser over for sine medmennesker og over for sin kæreste, efterforskeren John Tomasetti.

Jeg synes imidlertid, at Linda Castillo i denne bog udstyrer Kate med egenskaber, som er en superwoman værdig. Jeg mener, at Kate er lige lovlig dumdristig og agerer for actionpræget i flere af bogens scener. I stedet for bør hun i mine øjne mere optræde som en almindelig dygtig efterforsker, der på mere realistisk vis opklarer en forbrydelse.

Jeg blev grebet af spændingen – også når handlingen ikke var helt realistisk. Jeg glæder mig allerede til den næste bog i serien.

fire krimihjerter

Hr. Ferdinand 2017 – 350 sider

Findals krimiside

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

 

Har du læst den? Hvad synes du?