Denne nye bog i serien føjer sig smukt ind i rækken af bøger om den tidligere amishkvinde og nuværende politichef Kate Burkholder. Det er som at træde ind i en velkendt både tryg og interessant verden at befinde sig i amishland i selskab med Kate Burkholder og hendes hemmelige (hvor længe mon det går?) samlever Tomasetti.

Det er bind 11 i serien, og jeg har med fornøjelse og interesse læst hele serien og har også anmeldt de forrige 4 bøger her:

Efter stormen (7) – blog.drustrup.dk/#post17

De ugudelige (8) – blog.drustrup.dk/#post105 (7 point og 4 krimihjerter)

På afveje (9) – blog.drustrup.dk/#post189 (8 point og 4 krimihjerter)

I al hemmelighed (10) – blog.drustrup.dk/#post232 (8 krimipoint og 4 krimihjerter)

Selve krimihistorien i denne nye bog er som sædvanligt spændende. Et bestialsk mord og en bortførelse af et barn følges op med flere mord og en dramatisk situation for Kate. Business as usual, og det er der bestemt ikke noget galt med, når det hele fortælles så godt og effektivt, som det sker med Linda Castillo som forfatter. Vel tilføjes der ikke ret mange dimensioner til personerne eller miljøet, men historien holder både mht. spændingsniveau og sammenhæng. Desuden finder jeg det stadig rigtigt interessant at følge amishfolket og dets placering i et moderne amerikansk samfund.

Jeg giver meget gerne bogen 8 spændingskrimiskydeskivepoint på min egen blog og 4 krimihjerter her:
fire krimihjerter

 

Fra bogens bagside:
En ældre amishkvinde bliver brutalt myrdet, imens hun samler valnødder med sine to børnebørn på en forladt gård. Gerningspersonen tager det ene barn med sig, og da det andet barn bliver spurgt om, hvem der overfaldt hendes bedstemor, svarer hun: Djævelen!

Politichef Kate Burkholder dykker ned i sagen, som snart bliver et kapløb mod tiden. Den myrdede kvindes familie er velanset i amishsamfundet. Men det går hurtigt op for Kate, at se skjuler noget for hende og bærer på en pinefuld fortid.

Efterforskningen fører Kate til et andet isoleret amishsamfund nær floden i det sydlige Ohio. Her er de tilhængere af Den Gamle Orden og indordner sig slavisk under en lang række regler. I starten virker de hjælpsomme, indtil Kate begynder at stille spørgsmål og snart befinder sig en livstruende situation.

Linda Castillo
Vanæret
Hr. Ferdinand, 2020
328 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.

PER DRUSTRUP LARSEN  –  Drustrups Bogblog

Har du læst den? Hvad synes du?