En effektiv krimi med en konstant stigende spændingskurve og fuld fart på handlingen gennem hele bogen.

img_1928

Forlaget skriver om bogen
Glen Garbers liv er ude af kontrol. Hans kones bil bliver fundet på gerningsstedet efter en spirituspåvirket bilulykke, der slog tre mennesker ihjel. Hun er ikke alene død, men det ser også ud til at hun var skyld i ulykken.

Pludselig skal Glen bearbejde en kraftig blanding af følelser: sorg over tabet af sin kone, samt vrede idet hendes hensynsløse adfærd har efterladt deres datter uden en mor. Hvis bare han kunne overbevise sig selv om, at Sheila ikke var skyld i denne tragedie.

Men som flere og flere hemmeligheder dukker op, må Glen konfronteres med noget langt værre…

Jeg skriver om bogen
Ulykken sker samtidig med, at Glenn Garbers entreprenørfirma og hele lokalsamfundet er ramt af finans- og byggekrisen, så krisen er total, da han går i gang med at grave i baggrunden for ulykken, branden i et hus, hans firma har opført, samt en lang række andre mystiske forhold, der dukker op bl.a. jagten på en kuvert med rigtigt mange penge.

Det vil føre alt for vidt og vil desuden ødelægge spændingen at afsløre for meget af handlingen. Der er en konstant stigende spændingskurve og fuld fart på handlingen gennem hele bogen, og kombineret med flere udvidelser af plottet og de mange drejninger historien tager, bliver det en intens læseoplevelse. Pyt med at ikke alt virker helt realistisk og sammenhængende, for det er rigtigt spændende læsning og effektiv underholdning.

Samtidig får man et kig ind i et almindeligt amerikansk lokalsamfund og de problemer, der har ramt dem i krisetiderne. At aktørerne i bogen så vælger de udveje, som de gør, er forfatterens dramatiske valg, og det er heldigt for os læsere.

Jeg kendte forfatteren og hans sikre hånd for at skabe og holde spændingen fra en af hans øvrige oversatte bøger – Uden et ord / For tæt på / Se aldrig væk – så mon ikke jeg skal læse de sidste af hans bøger også.

Barclay er blevet sammenlignet med Harlem Coben og Karin Slaughter, og det er gode sammenligninger.

fire krimihjerter

Per Drustrup Larsen – Drustrups Bogblog

Linwood Barclay
Ulykken
Jentas, 2016
(415 sider)

 

Anna-Luisas Anmeldelse

Jeg skal gøre det kort, for jeg er enig med Pers anmeldelse af bogen.

Gleb Garner er i sit livs krise da han rammes af den store sorg det er helt uventet at miste sin unge og livsglade kone. Sheila dør i en bilulykke – hun Harald for meget alkohol i blodet og det lille lokalsamfund ser hende som morder, da to andre døde i sammenstødet. Glen kan dog ikke forstå, hvordan han kan have overset tegn på sheilas alkoholmisbrug som tilsyneladende skulle være skyld i ulykken. Han kan derfor ikke slippe tanken om, hvad der har drevet hende så vidt.

Få uger efter omkommer Sheilas veninde Ann – endnu en gang er der tale om en ulykke, og endnu en otte-årig pige mister sin mor.

Men er der nu også tale om en ulykke, eller hænger de to dødsfald sammen?

Historien tager en drejning og man er som læser fanget, og er nødt til lige at tage et par sider mere, og lidt flere og…..

fire krimihjerter

Har du læst den? Hvad synes du?