Lotte Petri: Tandsamleren (Blodengel; 1)

Bogen er første del af ny serie – Blodengel, og selv om den er elementært spændende, blev jeg alligevel skuffet.

Fra bogens bagside:
Lidt uden for Roskilde finder en mand et skeletteret lig, der har ligget begravet i årtier. Alle tænderne er fjernet, og en sten er presset ind i munden. Efterforsker og psykolog Sofie Engell er for nylig flyttet til et ensomt område ved fjorden, da hun bliver sat på sagen. Hun har brug for ro til at komme sig efter en ubehagelig oplevelse, men da endnu et makabert fund dukker op, må hun indlede en desperat jagt efter den brutale seriemorder. Samtidig forfølges hun selv af fortidens dæmoner, som hun forsøger at holde på afstand med en uhensigtsmæssig blanding af alkohol, piller og karate. Men desværre er dæmonerne langt tættere på, end hun aner.

 

Min anmeldelse:
Bogen er første bind i serien “Blodengel” med Sofie Engell i hovedrollen, og den udkom først på Storytel/Mofibo, inden den kom i bogform 1. oktober. Fortsættelsen, der hedder “Åndemaneren” og foregår på Grønland, kan indtil videre kun læses/høres elektronisk på Storytel/Mofibo. 

Jeg har været meget begejstret for de spændende bøger, jeg tidligere har læst fra Lotte Petris hånd, og som begge var første del af hver sin serie:

Black notice (blog.drustrup.dk/#post129)
Djævelens værk (blog.drustrup.dk/#post77)

Derfor var jeg også spændt og positivt stemt, da jeg begyndte på bogen. Så langt så godt. Men den skuffede mig, og så er det lige med at finde ud af, om det er mine forventninger, der har været for høje.

Historien rummer mange elementer, jeg har set flere gange i TV-filmserier og fundet i bøger, så jeg oplever bogen som et ikke specielt overraskende eller spændende mix af standard krimielementer. Vel er det elementært spændende at se, hvordan bogen ender, men det er så også det. Jeg afventer fortsættelserne af de 2 bøger, jeg tidligere har anmeldt, og håber på mere originalitet.

En krimi som denne bløde mellemvare kan få 6 skydeskivepoint på min egen blog og 3 krimihjerter her: Tre krimihjerter

Lotte Petri
Tandsamleren (Blodengel; 1)
People’s Press, 2019
326 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.

Per Drustrup Larsen  –  Drustrup Bogblog

Har du læst den? Hvad synes du?