Lotte Petri: Tatovøren (Blodengel 3)

En rigtigt spændende, grum og bestialsk krimi og endnu en drabelig historie med efterforsker Sofie Engell i hovedrollen. 

Fra omtalen på Mofibo:
Det er en smuk sommerdag ved Sjælsø, da et lig stiger op til overfladen. Det er nøgent og slemt tilredt. Obduktionen fastslår, at kroppens organer er sat ud som følge af en hjertefejl kombineret med hård tortur. Begge øjne er fjernet. Selv for garvede efterforskere er det en svær sag at håndtere.

Området ved Sjælsø har tidligere været gerningssted for en makaber forbrydelse: En skizofren ung mand forgreb sig på sin kvindelige plejer, der havde indledt sig på et forhold med ham. Hun var kørt alene ud med ham. Det blev hendes død; han voldtog hende og skar begge øjne ud på hende, inden han satte ild til hende. Gerningsmanden er i sikker forvaring i Herstedvester Fængsel, og kan derfor ikke knyttes til det nye kvindedrab.

Fundet af endnu en død kvinde ryster hele landet. Det er parteret og placeret i en kuffert på en byggeplads i København midt på Vesterbro. Også her er øjnene skåret ud. E-gruppen, med Sofie Engell i spidsen, bliver af Rigspolitiet sat til at opklare de komplicerede sager. Er der en forbindelse? 

Efterhånden dukker flere spor op, og de peger alle mod et netværk af INCELS, mænd, der håner og hader smukke kvinder. Politiets IT-specialister finder en lukket gruppe, hvor en mand kaldet Tatovøren uploader nogle syge videoer med en ekstrem form for kropsudsmykning; det er en mand, der trækker blodige spor efter sig.

Min anmeldelse:
Bestialsk og mørk krimi. Sådan karakteriseres bogen på Mofibo, og det er ganske korrekt. Det er bind 3 i forfatterens serie “Blodengel”, og ligesom de første bind – “Tandsamleren” og “Åndemaneren” er den først blevet udgivet som lydbog og e-bog som en Mofibo Original. Det blev den i 2021, mens den som trykt bog først udkom i forbindelse med Krimimessen i april 2022

Det havde jeg en snak med Lotte Petri om under et interview i Gymnastiksalen på Krimimessen. Den udgivelsesmåde passer forfatteren godt, selv om der denne gang var gået længere tid mellem de to udgivelsesformer end tidligere. Hun vil også gerne bruge den form fremover også i hendes andre serier.

Netop det at arbejde med flere forskellige serier samtidig var også et emne under vores snak. Det kræver, at man som forfatter holder pennen lige i hånden, så det ikke efter at have skrevet bøger i andre serier viser sig, at man har glemt noget fra de første bind i den serie, man nu skriver på. Det har jeg nu ikke oplevet i Lotte Petri bøger, for hun arbejder systematisk og med grundig research i alle hendes serier. Det mærkes helt klart under læsningen, men helt uden at research og detaljer tynger handlingen tempo eller spændingsniveauet, der er højt. 

Som det fremgår af bagsideteksten er der tale om grov vold og bestialske mord. Ud over at ofrenes øjne – sjælens spejl – er fjernet, så har de desuden været udsat for den form for kropsudsmykning, der kaldes scarification. Det foretages ved at skære i huden, så der opstår dybe sår og senere dybe ar. 

Jeg er som altid med den genre af spændingsbøger / krimier / thrillere i tvivl om nødvendigheden af at gå til ekstremer mht. vold og bestialitet. Er det nødvendigt for at fortælle en spændende historie?

I tilfældet med denne bog gås der mindst til mine personlige grænser, men det gøres rigtigt velskrevet i en koncentreret stil. Samtidig har handlingen mange detaljer og kobles med aktuelle og relevante emner. Derfor blev jeg fanget af handlingen af denne spændende historie og giver den 8 skydeskivepoint på min blog – DRUSTRUPS BOGBLOG – og 4 krimihjerter her: fire krimihjerter

Lotte Petri
Tatovøren
(Blodengel; 3)
StorySide, 2022
374 sider

Bogen er læst på Mofibo.

PS
Jeg har anmeldt bind 1 i serien “Tandsamleren” her https://blog.drustrup.dk/2019/10/23/tandsamleren/ 

Lotte Petris øvrige serier er:

  • Black Notice (bd. 2 er på vej)
  • Selma Eliassen-serien
  • En krimi med Josefine Jespersen og Alexander Damgaard

PPS
Til sidst i vores snak fortalte Lotte Petri, at hun glædede sig til august, hvor første bind i en ny serie, “Udyret”, udkommer. Den er skrevet sammen med den kendte retsmediciner Hans Petter Hougen og hedder “Specialisten”. Den lyder også grumt spændende, og den kommer også først på Mofibo som e-bog og lydbog. Den må jeg hellere se nærmere på til den tid, hvis jeg tør…

Har du læst den? Hvad synes du?