”Lotus Blues” af Kristina Ohlsson

Modtryk 2015 – 383 sider

Den dag alt går ad helvede til, regner det. En desperat mand dukker op på strafferetsadvokat Martin Benners kontor og fortæller, at hans søster har brug for hjælp. Men søsteren er død. Før hun begik selvmord, tilstod hun fem mord. I aviserne blev hun kaldt seriemorder og fik tilnavnet Sara Texas. Nu vil hendes bror rense hende – og samtidig finde hendes forsvundne søn, Mio.
Sagen virker håbløs. Martin Benner har stort set alt. Charme, penge, karriere, kvinder, et lille barn. Men han har også sine svagheder. Først og fremmest har han svært ved at sige nej til en udfordring.
Da han vælger at se nærmere på sagen om Sara Texas, bliver han forvandlet fra advokat til en brik i et spil med så høje indsatser, at han risikerer at miste alt.
LOTUS BLUES er en nervepirrende thriller og første del af en serie på to om Martin Benner. Anden del hedder MIOS BLUES.

I ”Lotus Blues” skifter Kristina Ohlsson scene i forhold til hendes to foregående og fremragende bøger, ”Paradisoffer” og ”Davidsstjerner”, hvor hun hovedsagelig skildrer det opklaringsarbejde, der foregår i efterforskningsafdelingen hos svensk politi og hos det svenske sikkerhedspoliti Säpo.
I ”Lotus Blues” er scenen skiftet til den efterforskning, som en svensk advokat, mulatten Martin Benner foretager sig for at rense en afdød kvinde, Sara Texas’ navn i forbindelse med, at hun stod tiltalt for 5 mord inden sit selvmord.
Det er en ovenud vanskelig som advokaten Martin Benner og hans kompagnon, tidligere kæreste, nuværende elskerinde og sjæleven Lucy kaster sig ud i. Både Martin og Lucy skal op i gear for holde styr på efterforskningen, og det skal læseren også.
Bogen er en jeg-fortælling og ses udelukkende fra Martin Benners side. Jeg synes ofte, at det er interessant, når handlingen ses fra forskellige synsvinkler, men i denne yderst velskrevne bog, savner jeg ikke denne vinkling.
Gennem Martins beskrivelser og tanker om de personer, han er i kontakt med, får man meget fine personkarakteristikker, og man kommer om ad mange forskellige og interessante persontyper.
I særdeleshed er jeg-personen, Martin meget interessant. Jeg synes, Kristina Ohlsson har formået at sætte sig ind i en ikke helt almindelig mandetype. At han er intelligent og dygtig til sit fag er der ingen tvivl om, men jeg tror, man let vil kunne synes, han er møgirriterende, kvindeglad, egoistisk og selvglad. Det er dog kun til man lærer ham at kende. Så viser han sig at være et sympatisk, empatisk og følsomt menneske, når han omgås mennesker, som betyder noget for ham. Hans forhold til sit adoptivbarn og hans eget lille niece er ofte meget rørende.
Et meget stort tema og for så vidt omdrejningspunktet i bogen er prostitution, og hvilke konsekvenser det kan have for unge kvinder.
Et andet tema er, hvor svært det kan være at bryde med den sociale arv.
Personligt holder jeg mest af bøger, hvor der ingen løse ender er efter endt læsning, men det forhindrer mig ikke i at give bogen 5 krimihjerter, og så glæder jeg mig til bog nr. 2 ”Mios blues”

5 krimihjerter ud af 5

Har du læst den? Hvad synes du?

Comments

 1. Bogen starter ud på et hotelværelse, hvor hovedpersonen Martin Benner, har fået en journalist til at møde op og skrive hans historie. Vi er tilbage på hotelværelset et par gange i løbet af historien, hvor de to taler sammen, men resten af bogen er skrevet i jeg-form med Martin som fortæller. Og jeg synes det er intet mindre end fantastisk. Han er arrogant og selvfed. Han har hovedsageligt sine egne behov i højsædet, men alligevel er han en personlighed, som jeg ikke kunne lade vær at synes om. Hen ad vejen, bliver han da også en hel del mere følsom og hele vejen igennem bogen, er man ikke i tvivl om hvor meget, specielt hans adopterede niece, betyder for ham og også ekskæresten Lucy, som han stadig har et temmelig nært forhold til. Det bedste ved det hele er Martins tanker. Jeg elsker alle de der små sidebemærkninger han kommer med og de ting han tænker for sig selv, når han taler med andre. Igen og igen måtte jeg trække på smilebåndet over ham, på trods af at bogens handling på ingen måde er sjov.

  Martin Benner er advokat. Han har et firma, som han deler med ekskæresten Lucy. De har som nævnt, stadig et tæt forhold til hinanden. Både venskabeligt og seksuelt. Hen ad vejen, bliver det tydeligt for Martin, at Lucy står ham nærmere rent følelsesmæssigt, end først antaget. En dag dukker en mand op på advokatkontoret. Han mere eller mindre tvinger Martin, til at tage sin søsters sag. Det viser sig at søsteren er død ved selvmord efter at være dømt for fem brutale mord. Hendes bror tror ikke et sekund på hendes skyld og serverer et ikke særlig brugbart bevis for Martin. Denne afviser da også blankt at tage sagen, men som den opmærksomme læser nok har gennemskuet, så kan han ikke holde snitterne fra historien og begynder at grave i fortiden. Snart er han viklet ind i et net af løgne, bedrag og flere mord og Martin er pludselig selv den jagede.

  Lotus Blues er 1. del af en miniserie i bare to dele. Der er knald på fra start til slut og det er en af den slags bøger jeg tager med mig rundt og stjæler mig til et par sider hvor og hvornår det kan lade sig gøre. Den slags bøger er der langt imellem for mig. Plottet er skruet både godt og overraskende sammen og alligevel er historien så langtfra afsluttet når sidste side er vendt. 2. del hedder Mios Blues og kommer engang til foråret…. Seriøst?? Foråret…?! Det er eddersparkme lang tid at vente, når man bare vil vide hvordan det ender NUUUUUUU…. 🙂

  5 krimihjerter til Lotus Blues!

  Tine/ Team Krimifan og http://www.krimitanker.blogspot.com

 2. En stille dag på advokaten Martin Brenners kontor, blev forstyrret af en Bobby T. Han vil have sin søster renset for 5x mord som hun var dømt for. Men søsteren er død og hendes lille søn er forsvundet. Martin bliver viklet ind i en ret rodet sag, snart bliver han også anklaget for mord. Og hans lille adoptivdatter forsvinder.

  Denne roman er lidt rodet at finde ud af, men alligevel drager den en. Man bliver nysgerrig for at finde ud hoved og hale i sagen. Den stjal en del nattesøvn fra mig. Nu venter jeg bare på at få læst efterfølgeren “Mios blues” Den får fire ud af fem mulige stjerner fra mig. Fire pga en lidt rodet affære. Anbefaler til alle som kan lige en god krimi.

118 More Comments